Novenă către Maica Domnului care așteaptă nașterea fiului ei, Isus: pentru părinți, bunici și rude care se roagă, așteaptă și îș

Referinta: Eds-2594

6,00 lei
Cu TVA

Destinatarii cărții de rugăciune sunt părinții, bunicii, rudele care doresc, se roagă și așteaptă nașterea unui copil, convinși că astfel continuă împlinirea voinței lui Dumnezeu, cu privire la cei pe care Isus avea să-i identifice cu posesorii Împărăției: căci a unor ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu.

Cantitate

Novenă către Maica Domnului care așteaptă nașterea fiului ei, Isus - color

Cartea de rugăciuni „Novenă către Maica Domnului, care așteaptă nașterea Fiului ei, Isus”, cu un conținut ilustrat și color, coordonată de pr. Eugen Blăjuț jr., reprezintă un suport spiritual destinat familiilor în așteptarea nașterii unui copil.

În exortația apostolică Familiaris Consortio a papei Ioan Paul al II-lea se afirmă că sacramentul căsătoriei este fundamentul cele mai ample comunități a familiei, pentru că instituția însăși a căsătoriei și iubirea conjugală sunt rânduite pentru procrearea și educarea copiilor (FC 14). Tot documentul amintit afirmă într-un alt loc faptul că rolul fundamental al familiei este slujirea vieții, transmițând prin naștere, de la om la om, chipul lui Dumnezeu (FC 28). Prin urmare, misiunea sublimă și fundamentală a familiei creștine este aceea de a sluji viața, însă transformările ample, rapide și profunde ale societății și culturii au aruncat asupra acesteia un amestec de lumini și umbre. De aceea, Biserica este conștientă că taina căsătoriei și familia constituie una dintre valorile cele mai prețioase ale omenirii, și vrea, bunăoară, să-și ofere ajutorul celor care se străduiesc să realizeze cu fidelitate aceste valori în viața lor.

În acest sens cartea de rugăciuni „Novenă către Maica Domnului, care așteaptă nașterea Fiului ei Isus” pune la dispoziție un suport necesar familiilor creștine care se roagă și așteaptă nașterea unui copil. Un suport spiritual ce are ca referință trăirea și disponibilitatea Mariei în acceptarea voinței și planului de mântuire a lui Dumnezeu.

Recitarea novenei urmează același tipar pentru fiecare dintre cele nouă zile, anume: 1) semnul Sfintei Cruci; 2) trezirea căinței de păcate; 3) iaculatorie la Maica Domnului; 4) rugăciunea și reflecția proprie fiecărei zile. Cele nouă rugăciuni și reflecții sunt centrate pe credința că Dumnezeu este izvorul vieții și că intervine miraculos în viața fiecăruia, asemenea Mariei, pentru a ne îndrepta întreaga ființă spre iubirea de Dumnezeu.

Așadar, destinatarii cărții de rugăciune sunt părinții, bunicii, rudele care doresc, se roagă și așteaptă nașterea unui copil, convinși că astfel continuă împlinirea voinței lui Dumnezeu, cu privire la cei pe care Isus avea să-i identifice cu posesorii Împărăției: căci a unor ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu.

Eds-2594
640 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2017
Autorul
pr. Eugen Blăjuț jr. (coord.)
Dimensiuni:
10x14 cm
ISBN
978-606-770-058-9
Nr. pagini
48
Titlul cartii
Novenă către Maica Domnului care așteaptă nașterea fiului ei, Isus: pentru părinți, bunici și rude care se roagă, așteaptă și își doresc nașterea unui copil

Referinte specifice

Nou

42 alte produse in aceeasi categorie: