Libertatea interioară

Referinta: Sap-0211

15,00 lei
cu TVA

Cartea se prezintă ca un mic tratat de spiritualitate a cărui menire este de „a deschide ochii celor orbiți” de numeroasele interpretări greșite ale libertății care circulă în epoca contemporană. „Dorim ca această carte să fie un ajutor pentru cei care vor sa fie deschiși spre minunatele înnoiri interioare pe care Sfântul Duh vrea sa le aducă în inimile noastre, pentru a ajunge astfel la glorioasa libertate a copiilor lui Dumnezeu” (Jacques Philippe, Introducere)

Cantitate

În zilele noastre, libertatea este unul dintre cei mai utilizați termeni, unul dintre cele mai invocate drepturi naturale ale omului, încât nici nu mai trebuie menționat, ci subînteles. De asemenea, este una dintre temele principale si cele mai dezbătute din istoria filosofiei, literaturii, și chiar a politicii. Vedem, totodată, în toate domeniile de actualitate, o lupta profundă între morală și libertate, între lege si libertate, bazată pe o viziune eronată asupra acesteia din urmă, conform căreia măsura libertății este proportională cu numărul de opțiuni posibile.

Însuși autorul spune: „Această carte îsi propune să abordeze o temă fundamentală a existenței creștine, aceea a libertății interioare. Scopul ei este simplu: ni se pare esențial ca fiecare creștin să descopere, chiar și în circumstanțele exterioare cele mai defavorabile, ca beneficiaza în adâncurile fiintei sale de un spatiu de libertate pe care nu i-l poate lua nimeni, pentru ca Dumnezeu însusi este sursa si garant pentru el. Fără această descoperire, ne vom simți constrânși în propria noastră viață și nu vom gusta niciodată adevarata fericire. Dimpotrivă, dacă am știut cum să dezvoltăm în noi acest spațiu interior de libertate, deși vor apărea, fără îndoială, lucruri care ne vor produce suferință, nimic nu va putea totuși în mod real să ne oprime sau să ne sufoce”.

Cartea este structurată în cinci părți: „Libertate si acceptare”, „Clipa prezentă”, „Dinamismul credinței, al speranței și al iubirii”, „De la legea umană la cea divină” și „Sărăcia spirituală și libertatea”.

Sap-0211
5 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2012
Autorul
Jacques Philippe
Format
14x20
ISBN
978-606-578-041-5
Nr. pagini
150
Titlul cartii
Libertatea interioară. Forța credinței, a speranței și a iubirii

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: