Sora Clara Laslău. Memorii

Referinta: Arc-1439

40,00 lei
Cu TVA

Lucrarea apare în colecția „Memorii”, pe care editura o inițiază cu prezentul volum. Într-adevăr, lucrarea sorei Clara Laslău constituie o premieră în istoriografia catolică din Arhidieceza Romano-Catolică de București, dar care se adaugă, totodată, multelor lucrări de memorialistică legată de închisori, lucrări ce au văzut lumina tiparului după prăbușirea regimului comunist în România.

Lucarea sorei Clara Laslău, de dimensiuni modeste și fără a avea pretenția unor calități literare deosebite, aparține istoriei și culturii greu încercate a Bisericii noastre locale, motiv de a aprecia curajul sorei de a purcede la scrierea unei lucrări extrem de dificile pentru persoanele care nu au o pregătire de specialitate și nici abilități literare deosebite.

Cantitate
Ultimele produse in stoc

Sora Clara Laslău (n. 1912, Pustiana, Bacău - m. 2009, Popești-Leordeni), s-a călugărit la 17 ani intrând în Institutul Sf. Maria (azi Congregatia Jesu) ; în 1938 este trimisă la Nunțiatura Apostolică din București unde a lucrat 12 ani. La 19 iulie este arestată împreună cu întregul personal al Nunțiaturii. Torturată pentru a obține de la ea informații despre activitatea Nunțiaturii, în 1952 este condamnată la 15 ani de muncă silnică. Trece prin penitenciarele Jilava, Mislea, Văcărești, Miercurea Ciuc și Oradea, fiind eliberată prin grațiere la 15 aprilie 1964, după 14 ani de detenție. Revenită mai întâi clandestin la viața de mănăstire, odată cu căderea regimului comunist își reia munca la Nunțiatură, așa cum le spusese anchetatorilor ei că va face. După pensionare s-a retras la Mănăstirea Sf. Agnes din Popești-Leordeni, unde a continuat să slujească Biserica. A murit la 23 august 2009, la vârsta de 97 de ani, după 80 de ani de viață consacrată.

Arc-1439
2 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
pref. ÎPS Aurel Percă, ed. îngrijită de sora Daniela Mare CJ
Format
15.5 x 21cm
ISBN
978-606-728-143-9
Nr. pagini
400
Titlul cartii
Sora Clara Laslău. Memorii

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: