Iubirea în căsătorie. În cuplu, ascultându-l pe Papa Francisc

Referinta: Arc-1576

10,00 lei
Cu TVA
Cantitate

În luna aprilie a anului 2016, Papa Francisc a oferit lumii un minunat cadou de căsătorie: exortația apostolică Bucuria iubirii - Amoris Laetitia - , redactată în urma a două sinoade ale episcopilor cu privire la familie.

Un text de o asemenea anvergură este o adevărată bogăție pentru familii și pentru Biserică, însă această bogăție nu este atât de ușor  de descoperit: numărul de pagini (aproape 205), limbajul uneori foarte specific și complexitatea întrebărilor care sunt abordate acolo pot, pentru unii dintre noi, să fie un obstacol de lectură. Și este regretabil!

Însă, cu o adevărată grijă pedagogică, Papa spune în mod clar: „Nu recomand o lectură grăbită. Ea va fi mai benefică, atât pentru familii cât și pentru lucrătorii pastoralei familiale, dacă aceștia o aprofundează cu răbdare, bucată cu bucată, sau dacă ei caută în document ceea ce le-ar putea fi necesar în fiecare circumstanță concretă. Este probabil ca, de exemplu, cuplurile să se identifice mai mult cu capitolele patru și cinci ”.

Această broșură, oferindu-vă capitolul patru al exortației, dorește așadar să satisfacă dorința Papei de a vedea cât mai multe persoane că descoperă frumusețea iubirii în căsătorie și rodnicia ei.

Capitolul patru este prezentat în două părți, conform aceleiași structuri a textului Papei:

Prima parte: Iubirea noastră zilnică

Este vorba despre un comentariu remarcabil, foarte detaliat, al textului Sf. Paul către Corinteni cunoscut sub numele de imnul dragostei.

A doua parte: A crește în caritatea conjugală

Propune reflecția Papei Francisc cu privire la creșterea iubirii conjugale în fiecare zi și de-a lungul întregii vieți.

Pentru a completa broșura, veți găsi un glosar, niște notițe despre autorii citați, precum și un tabel al cărților biblice folosite în acestt capitol al exortației. Sperăm că va putea constitui un cadou frumos oferit logodnicilor sau mirilor proaspăt căsătoriți, din partea parohilor, a pritenilor sau a rudelor. Cu siguranță va fi un instrument de aprofundare a iubirii conjugale pentru cei care, fiin deja uniți de sacramentul Căsătoriei, sunt încercați sau traversează momente de încercare, precum și pentru cei care trăiesc micile și marile fericiri familiale. De asemenea, broșura va oferi fiecărei persoane posibilitatea de a descoperi vestea cea bună transmisă de către Biserică cu privire la subiectul măreției iubirii omenești.

Arc-1576
3 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
coord. Emil Moraru
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-728-157-6
Nr. pagini
175
Titlul cartii
Iubirea în căsătorie. În cuplu, ascultându-l pe Papa Francisc

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: