• Nou

Teologia Sfintei Tereza de Lisieux învățătoare a Bisericii

Referinta: Carm-1138

48,00 lei
Cu TVA
Cantitate

Anul acesta (în 2023) s-au împlinit o sută cincizeci de ani de la nașterea sfintei Tereza a Pruncului Isus și o sută de ani de la beatificarea ei.
Cu prilejul acestor jubilee, am hotărât să traducem în limba română această carte pe care Părintele Antonio Maria Sicari, care studiază de mulți ani viața și scrierile Sfintei Tereza, a scris-o cu prilejul celor o sută de ani de la moartea Sfintei (1997).
El a profitat de acea ocazie pentru a expune în mod organic viața și gândirea ei. Plecând de la copilăria spirituală a Terezei, el pătrunde în misterul Copilăriei lui Cristos și în acela al Bisericii, mireasa Sa copilă. A putut astfel vorbi despre gândirea originală a Terezei și despre teologia ei care se naște din întâlnirea plină de iubire cu Cristos și care justifică pe deplin titlu de Învățătoare a Bisericii, care abia îi fusese acordat în anul centenar al nașterii la Cer.
O carte stimulantă, un mod original de a face teologie, un punct de reper în interpretarea Terezei și a mesajului ei.
Micuța carmelitană de la Lisieux, la începutul secolului trecut, a adus un val de aer proaspăt și curat în viața Bisericii. Zâmbetul ei a emoționat suverani pontifi, artiști și oameni din toate categoriile sociale. Canonizarea ei s-a transformat într-un „uragan de glorie” (Pius al XI-lea) și întreaga lume a început s-o răsfețe pe mica Tereza.
Au urmat apoi aspre tensiuni între interpreții scrierilor sale, favorizate de dezinvoltura ingenuă a surorilor Sfintei. Totuși, după mulți ani de studiu, s-a ajuns la concluzia că Tereza merita să exercite un magisteriu doctrinar în adevăratul sens al cuvântului, de aceea Ioan Paul al II-lea a proclamat-o Învățătoare a Bisericii.
Carm-1138
3 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
Antonio Maria Sicari
Format
15x23 cm
ISBN
978-606-9681-13-8
Nr. pagini
500
Titlul cartii
Teologia Sfintei Tereza de Lisieux învățătoare a Bisericii

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: