• Nou

Spre o prezență deplină. Reflecție pastorală despre implicarea pe rețelele de socializare

Referinta: Pre-4049

8,00 lei
Cu TVA

Dicasteriul pentru Comunicare din Vatican a publicat la finalul lunii mai un document prin care îşi propune să ofere o viziune pastorală asupra reţelelor de socializare. Pornind de la exemple şi citate biblice prefectul dicasteriului, Paolo Ruffini, şi secretarul acestuia, Lucio A. Ruiz, oferă cititorilor o viziune de ansamblu asupra reţelelor de socializare şi despre cum ar putea fi ele folosite pentru a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu şi pentru a crea comunitate.

Cantitate

Astăzi sunt tot mai mulţi cei care folosesc reţelele de socializare. Ele au devenit parte a societăţii noastre. Acestea au numeroase părţi pozitive, dar sunt şi unele aspecte care ne pot dăuna. Documentul Dicasteriului pentru Comunicare propune cititorului şi totodată utilizatorului de reţele de socializare un parcurs de conştientizare a ceea ce înseamnă şi cum pot fi folosite bine reţelele de socializare.

"Paginile acestui document sunt rodul unei reflecţii la care au participat experţi, educatori, tineri profesionişti şi lideri, laici, clerici şi persoane consacrate. Scopul este de a aborda unele dintre principalele aspecte referitoare la modul în care creştinii ar trebui să utilizeze social media. Nu se doreşte a fi un «ghid» specific pentru pastoraţia în acest domeniu. În schimb, aşteptarea acestui document este de a promova o reflecţie comună asupra experienţelor noastre digitale, încurajând atât indivizii, cât şi comunităţile să adopte o abordare creativă şi constructivă, care poate promova o cultură a proximităţii" (nr. 5).

Drumuri digitale, capcane, întâlnire, comunitate, creativitatea iubirii şi semnul mărturiei sunt termeni şi concepte despre care vorbeşte documentul şi care îi oferă cititorului o propunere despre cum ar putea folosi reţelele de socializare pentru răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu.

Pr. Claudiu Bulai

Pre-4049
3 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
Traducere Pr. Claudiu Bulai
Format
14x20 cm
ISBN
978-630-6574-04-9
Nr. pagini
66
Titlul cartii
Spre o prezență deplină. Reflecție pastorală despre implicarea pe rețelele de socializare

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: