Cantate Domino

Referinta: Sap-2932

75,00 lei
Cu TVA

Îngrijitorii acestei editii, pr. Iosif Rachiteanu si prof. Mihai Bisoc, ajutati de studentii teologi Adrian Gherca, Ciprian Husanu, Iulian Fartade, Vincentiu Balint, Fabian Tiba, Eduard Soare, George Ivan, Valentin Aenoaiei, Daniel-Ionel Medves si Lucian Giurgea, au adunat cu grija si au selectat ceea ce geniul uman a creat pentru sensibilitatea specifica spatiului geografic si timpului istoric în care vietuim, au ordonat si au corectat cu delicatete tezaurul de cântece care s-a sedimentat si a fost asimilat de poporul nostru crestin, având în vedere în chip special comunitatea seminarului, pentru care este facuta si selectia pieselor si armonizarea, fara a exclude posibilitatea ca aceasta colectie sa poata fi utilizata cu folos si de alte ambiente.

Cantitate

Înconjurat de minunatiile creatiei pe care le percepe în inefabila lor frumusete si ordine, omul are o reactie religioasa fundamentala: se prosterna în adoratie si aduce multumire, laudându-l pe Creator – „Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este numele tau pe tot pamântul...! Ce este omul ca te gândesti la el, sau fiul omului ca îl vizitezi?” ( Ps 8,1.5).

Mai ales experienta istorica îi ofera omului posibilitatea sa experimenteze ocrotirea, eliberarea, vindecarea si rascumpararea: „Sa cântam Domnului, caci stralucita este biruinta lui... el m-a salvat... el este Dumnezeul parintilor mei, pe el îl voi preamari” (Ex 15,1.2).

Numeroasele atitudini ale omului în fata Maiestatii lui Dumnezeu unic si întreit si a atotputerniciei sale iubitoare si pline de îndurare, în fata tulburatorului eveniment al Întruparii în care este recapitulata toata creatia, sunt prezente în colectia de fata.

Sap-2932
4 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2005
Autorul
Iosif Răchiteanu - Mihai Bisoc
Format
15x21 cm
Nr. pagini
1060
Titlul cartii
Cantate Domino

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: