• Nou

De vorbă cu părintele paroh

Referinta: Sap-5373

35,00 lei
Cu TVA

Sunt oameni care îşi petrec viaţa căutând răspunsuri la întrebări legate de credinţa lor, dar nu au curajul de a pune întrebări. Am dorit ca în dialogul pe care l-am avut cu părintele să fiu luminată (iar prin mine, mulţi alţi tineri) asupra unor aspecte din viaţa de credinţă. Am dorit ca răspunsurile pe care părintele mi le va da să fie simple, pe înţelesul tuturor, fără speculaţii filosofice şi teologice, ca fiecare tânăr şi fiecare persoană care va citi această carte să poată înţelege cât mai bine importanţa unei vieţi trăite în Dumnezeu, cu Dumnezeu şi pentru Dumnezeu.

Cantitate

„Cu toţii avem câte ceva de învăţat; cei mici de la cei mai mari, dar şi cei mari de la cei mai mici”. Îmi aduc şi acum aminte de aceste cuvinte rostite de părintele Irinel-Iosif Iosub în interviul pe care, cu multă deschidere, a acceptat să mi-l ofere. Totul a început pe când eram în clasa a IX-a, în urma unei provocări lansate de doamna profesoară de limba română Gavrilă Ana-Cătălina.

Dumneaei ne-a cerut să luăm un interviu unei persoane pe care o admirăm şi de la care vom putea învăţa ceva benefic pentru dezvoltarea noastră. Mărturisesc sincer faptul că, în acele minute, deja eram sigură că omul care mă poate ajuta este părintele Irinel. Am simţit încă de la venirea sa în parohia noastră din Săbăoani că are ceva special, ceva ce trebuia să iasă la lumină.

Acest preot reuşea mereu să ajungă la inima mea prin predici, un lucru rar întâlnit. Modul său de a chema şi a atrage oamenii la Isus, dar mai ales de a le arăta diferenţa dintre bine şi rău, m-a făcut să cred că Sfinţia Sa este persoana căreia trebuie să îi iau acest interviu. Pot spune că a fost una dintre cele mai bune alegeri, iar interviul a avut un mare succes.

Viaţa noastră este precum o carte pe care o scriem noi, prin faptele noastre, prin cuvinte şi prin gânduri. Cu cât dăm fila mai departe, omul îmbătrâneşte până la moarte. Fiecare dintre noi are câte o poveste, iar defectul cel mai mare al omului este faptul că judecă fără să cunoască cu adevărat povestea din spatele unui alt om. Uităm, sau chiar nu conştientizăm, că fiecare om este o comoară, este unic, este cel mai preţios dar pe care Dumnezeu ni-l oferă. După ce i-am luat acest interviu părintelui şi l-am prezentat la şcoală, am observat impactul extrem de pozitiv şi constructiv pe care l-a avut asupra celor care l-au ascultat. Acest lucru m-a determinat să-l postez pe internet (în format video), pentru ca şi ceilalţi oameni să descopere cu adevărat inima unui preot simplu, înţelept şi cu mult har.

Colaborarea mea cu părintele Irinel a dus la realizarea acestei cărţi. Prin întrebările adresate de mine şi răspunsurile date de Sfinţia Sa, am dorit să aducem mai multă lumină în conştiinţele tinerilor şi mai multă dragoste faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru că m-a ajutat să realizez acest vis şi sper ca, cu ajutorul harului său, această carte să aducă roade în sufletele celor care o vor citi.

Roxana Imbrea

Sap-5373
4 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
Irinel Iosif Iosub
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-578-537-3
Nr. pagini
388
Titlul cartii
De vorbă cu părintele paroh

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: