• Nou

Bioetica. Responsabilitatea față de viața umană

Referinta: Sap-1875

25,00 lei
Cu TVA

În „Bioetica. Responsabilitatea față de viața umană”, pr. dr. Isidor Chinez își propune să prezinte problemele morale cu care s-au confruntat de-a lungul anilor etica filosofică și teologia morală. Din persectiva teologiei morale, bioetica are ca fundament respectul pentru persoana umană în întregimea ei, inclusiv dimensiunea religioasă.

Cantitate
Ultimele produse in stoc

Principalele provocări etice ale timpului nostru sunt date de convergența a doi factori: degradarea metafizică a omului din partea științelor moderne și creșterea enormă a puterii acestora asupra vieții umane datoriră progresului tehnologic.

Știința tehnică despre viața umană nu numai că s-a impus asupra înțelepciunii, refuzând să fie condusă de ea, dar pretinde să înlocuiască în totalitate orice a mai rămas cu sensul de mister, supunând momentele decisive și delicate ale trăirii vieții unui fapt de tip tehnic.

În studiul apărut recent la Editura Sapientia, Bioetica. Responsabilitatea față de viața umană, pr. dr. Isidor Chinez își propune să prezinte problemele morale cu care s-au confruntat de-a lungul anilor etica filosofică și teologia morală. Din persectiva teologiei morale, bioetica are ca fundament respectul pentru persoana umană în întregimea ei, inclusiv dimensiunea religioasă. Demnitatea umană este considerată ca punct de plecare și este acordată oricărei ființe umane, indiferent de vârstă, condiție fizică, productivitate etc.

Creștinismul afirmă respectul față de persoana umană, considerată în integralitatea ei și raportată la un adevăr obiectiv suprem, care este Dumnezeu. În acest studiu, autorul pornește de la considerarea valorii vieții umane (capitolul I), pentru a trece apoi la prezentarea amenințărilor actuale la adresa vieții umane (capitolul II). În continuare sunt analizate diferitele concepții despre corporalitatea umană (capitolul III) și motivele pentru care Bioetica intră în orizontul de gândire și acțiune al Bisericii. Începutul și sfârșitul vieții, cu toate problemele pe care le comportă, constituie miezul acestui tratat.

Capitolul V tratează problemele bioetice legate de procreația artificială, capitolul VI vorbește despre respectul față de embrionii umani iar capitolul VII despre problemele etice ale avortului. Ultimul capitol se ocupă de problemele morale pe care le pune eutanasia. Ca un adaos la acest capitol, autorul a tradus Declarația despre eutanasie publicată de Congregația pentru Doctrina Credinței la data de 5 mai 1980.

Ca perspectivă generală, această carte oferă tuturor celor interesați de problema vieții răspunsuri la întrebări de mare actualitate, afirmând importanța vieții și a sensului ei și oferind diferite argumente pentru o viață conformă voinței Creatorului.

Gabriel Cochiorca

Sap-1875
2 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2015
Autorul
Isidor Chinez
Format
13x20 cm
ISBN
978-606-578-230-3
Nr. pagini
324
Titlul cartii
Bioetica. Responsabilitatea față de viața umană

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: