• Nou

Din viața unei familii evreiești și alte scrieri autobiografice

Referinta: Carm-8170

35,00 lei
Cu TVA
Cantitate
Ultimele produse in stoc

În aceste scrieri autobiografice, Edith Stein ne povestește copilăria sa, vremea tinereţii sale și a studiilor care s-au terminat în 1916, absolvind facultatea de filosofie unde l-a avut ca mentor pe filozoful Edmund Husserl.

Aceste amintiri prezintă cotidianul vieţii unei numeroase familii evreiești, cu dramele și împlinirile ei. Sub ochii cititorilor se desfășoară evoluţia familiei Stein care oferă o perspectivă profundă asupra trăirii condiţiei evreiești în plan religios, istoric, social și cultural.

Cu sinceritate și cu inima deschisă, Edith Stein face portretul unei lumi, aceea a luminilor și umbrelor din viaţa familiei sale, a cercului de prieteni, a mediului academic și cultural și a societăţii civile pe fondul ascensiunii nazismului. Acest volum conţine mărturia convertirii ei la creștinism, intrarea la mănăstirea Carmelitană din Köln, cât și testamentul său spiritual și textul consacrării sale religioase la călugărie.

Din viaţa unei familii evreiești și alte scrieri autobiografice este primul volum al operelor complete, indispensabil pentru cei care vor studia viaţa și opera lui Edith Stein.

Carm-8170
2 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2014
Autorul
Edith Stein
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-93281-7-0
Nr. pagini
512
Titlul cartii
Din viața unei familii evreiești și alte scrieri autobiografice

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: