Biblie și vocație. De la vocația baptismală la vocația prezbiterală

Referinta: Eds-0687

15,00 lei
Cu TVA

Acest volum analizează cu extremă acuratețe și cu simplitate ceea ce economia mântuirii ne învață despre vocația mărturisitorilor lui Dumnezeu: o chemare universală la sfințenie.

Cantitate

„Biblie și vocație. De la vocația baptismală la vocația prezbiterală” însumează conferințele susținute de către cardinalul Carlo Maria Martini la Seminarul Pontifical Major Roman, între anii 1979-1980, pe când era Rector al Universității Pontificale Gregoriana. Încă de pe atunci Carlo Maria Martini se dovedea un adevărat specialist în critica textuală biblică, o misiune susținută de altfel de-a lungul întregii sale vieți.

În contextul unei lumi tot mai secularizate, apelul, peste timp, al cardinalului Carlo Maria Martini la conștientizarea vocației devine necesară și benefică. Vocația nu constă doar în a predica, ci presupune, esențial, dăruirea vieții, deoarece aceasta este imaginea perfectă a celui chemat. Altminteri, așa cum afirmă și cardinalul, identitatea fundamentală a fiecăruia dintre noi îi aparține lui Cristos, în virtutea botezului. Orice altă identitate și, prin urmare, orice altă chemare succesivă nu poate decât să se înrădăcineze în această primă identitate/ chemare fundamentală, Botezul.

Cartea cardinalului Carlo Maria Martini, tradusă de pr. Mihai Afrențoae OFMConv., parcurge întreaga Biblie, de la Abraham până la cei doisprezece Apostoli, analizând cu extremă acuratețe și, în același timp, pe înțelesul tuturor ceea ce economia mântuirii ne învață despre vocația mărturisitorilor lui Dumnezeu. Totodată, metoda expozitivă a cărții se centrează pe trei aspecte. Înainte de toate, trebuie ținut cont că vocația este asociată, totdeauna, Cuvântului lui Dumnezeu, întrucât prima funcție a acestuia este comunicarea, apelul, manifestarea lui Dumnezeu. Apoi, sunt analizate principalele „chemări din istoria biblică a mântuirii”, pentru a înțelege cum în decursul istoriei Cuvântul lui Dumnezeu devine chemare, vocație. Aici sunt examinate anumite exemple, tipologii, modele biblice, dar nu doar din perspectiva elementelor comune, ci și din perspectiva diversității, întrucât Cuvântul lui Dumnezeu reprezintă un inepuizabil izvor de inspirație și chemare. Și în cele din urmă, sunt aduse în discuție „chemările lui Dumnezeu în itinerariul creștin al mântuirii”. Anume, chemarea universală la mântuire și sfințire adresată fiecăruia. Iar aceasta începe prin botez și continuă, treptat, până la maturizarea vieții creștine. Desigur, în procesul acestei maturizări a vieții de credință, vocația prezbiterală reprezintă consecința dezvoltării specifice a acestei vocații la sfințire și mântuire.

[ Fr. Carol-Daniel Sabău ]

Eds-0687
45 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2017
Autorul
Carlo Maria Martini
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770-064-0
Nr. pagini
148
Titlul cartii
BIBLIE ȘI VOCAȚIE. DE LA VOCAȚIA BAPTISMALĂ LA VOCAȚIA PREZBITERALĂ

Referinte specifice

Nou

100 alte produse in aceeasi categorie: