Când credința poate costa viața. Istoria medicului franciscan Martin Benedict

Referinta: Eds-2930

13,00 lei
Cu TVA

Pagină după pagină, ajutat de mărturiile adunate cu ocazia procesului de beatificare și de documentele găsite în arhiva Securității, autorul conturează portretul medicului și preotului Martin Benedict.

Cantitate

Expert în informarea religioasă, Angelo Montonati s-a interesat în mod deosebit de viețile sfinților, mai ales ale fondatorilor de congregații și institute de viață consacrată cărora le-a dedicat diferite biografii (circa 50). Modul său de a scrie îl atrage pe cititor printr-o bogăție de episoade și aspecte particulare, deseori inedite, cărora geniul lui le-a dat din nou viață, în mod plăcut, prin documentarea istorică, mărturiile personale și limbajul accesibil tuturor.

În alcătuirea cărții, autorul prezintă originile, prima educație, maturizarea vocației și desfășurarea mărturiei luminoase dată de medicul și preotul Martin Benedict în viața sa. Încă de la început își dezvăluie intențiile cu care a scris această carte: „Doresc cu această… biografie să descriu perla pe care am găsit-o. O perlă franciscană de credință de neclintit, cu numele Martin Benedict, care… s-a lăsat plăsmuit de mâinile lui Dumnezeu independent de condițiile istorice”.

Pagină după pagină, ajutat de mărturiile adunate cu ocazia procesului de beatificare și de documentele găsite în arhiva Securității, autorul conturează portretul medicului și preotului Martin. Care, în perioada persecuției comuniste, a avut curajul ca, întărit de har, în secret, să se pregătească pentru a deveni frate franciscan și preot, continuând, în același timp, să-și exercite și misiunea lui de medic. Ne apare înaintea ochilor un copil cuminte, ascultător, evlavios, silitor la învățătură și la muncă; un licean cu o viață spirituală ordonată și cu dorința de a învăța tot mai mult; un student care pătrunde tot mai mult în tainele nu numai ale științei medicale dar și ale vieții spirituale cu dorința de a se sfinți; un medic dedicat îngrijirii trupului bolnav dar și sufletului rănit; o persoană urmărită și controlată pas cu pas de Securitate; un adevărat bărbat plin de curaj care, deși încercat de boală și persecutat de Securitate, nu s-a abătut niciodată de la idealul pe care și l-a ales în viață: să devină preot și medic.

Este un model în respectarea valorilor umane și creștine, de alegere a idealului de viață chiar dacă a costat mult, de perseverență în urmarea vocației, de dăruire în slujire atât a lui Dumnezeu cât și a omului bolnav.

Vă urăm o lectură plăcută și cu folos.

Eds-2930
158 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2017
Autorul
Angelo Montonati
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770-062-6
Nr. pagini
150
Titlul cartii
Cand credinta poate costa viata. Istoria medicului franciscan Martin Benedict

Referinte specifice

Nou

100 alte produse in aceeasi categorie: