Trăsături pentru un caracter creștin

Referinta: Eds-2511

20,00 lei
Cu TVA

În paginile de față, pornind de la textele Sfintei Scripturi – care nu sunt doar simple texte ci însuși Dumnezeu care vorbește omenirii -, părintele Iacob Stolnicu propune, involuntar, un exercițiu de redefinire a ființei umane în adâncul ei. Pentru că, așa cum orice formă de dezvoltare personală este goală fără Dumnezeu, a fi credincios  este doar o afirmație fără substanță dacă lipsește esența de a fi creștin. 

Cantitate

Pandemia, războiul din Ucraina, criza economică și energetică, nesiguranța zilei de mâine, toate acestea au trezit în om nevoia de a crede în ceva, iar societatea i-a hrănit această nevoie prin milioanele de variante de răspunsuri și alegeri. Dar cum poate fi sigur omul că a ales corect?

„Trăsături pentru a fi creștin” nu este încă un posibil răspuns la o căutare pe Google, ci o invitație la o căutare interioară, la redescoperirea valorilor care ne definesc ca oameni, pentru că, la o privire mai atentă, existența omului nu are sens fără o existență creștină. 

Paginile de față nu propun modelul perfect al creștinului, nici măcar un model perfectibil. Ele reprezintă un drum spiritual alături de Dumnezeu în Sfânta Scriptură, prin care cititorii pot reflecta la relația pe care o au cu Dumnezeu, comunicarea cu El, modul de a trăi cu și între oameni. Cele șase capitole ale cărții cuprind meditații diverse, începând cu o trăsătură de bază a unui creștin: rugăciunea ca relație de prietenie cu Dumnezeu. Parcurgând alături de poporul ales drumul spre Tărâmul Făgăduinței din Vechiul Testament, cititorii au posibilitatea de a transpune acest drum în drumul propriilor vieți, identificând rătăcirile, căderile, încercările, ajutorul și harurile cu care Dumnezeu i-a binecuvântat, pentru a ajunge la împlinirea vieții creștine – banchetul euharistic, unirea cu Isus Cristos om Dumnezeu în Sfânta Împărtășanie. Cu exemple și pilde convingătoare și actuale, meditațiile din această carte sunt scrise într-o manieră personală de așa natură încât mesajul transmis nu lasă loc de interpretări cu privire la ce înseamnă a fi creștin.

Fără a se erija în judecător al unei epoci sau alta, părintele Iacob Stolnicu pune față în față calitățile și defectele umane, schițând un posibil mod personal de a fi creștin într-o societate care promovează lipsa de identitate ca mod de viață.

Eds-2511
25 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2022
Autorul
Pr. Iacob Stolnicu
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770217-0
Nr. pagini
216
Titlul cartii
Trăsături pentru un caracter creștin

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: