Fraternitatea pascală. A povesti viața comunitară

Referinta: Eds-2347

22,00 lei
Cu TVA

Această carte reprezintă o adevărată pledoarie pentru redescoperirea vieții fraterne ca pe o celebrare continuă a bucuriei pascale. Este adresată în mod special fraților franciscani, dar și altor grupuri sau comunități ecleziale sau familiale care caută să aprofundeze comuniunea în credință ca formă de viață.

Cantitate

La editura Serafica a apărut volumul „Fraternitatea pascală. A povesti viața comunitară”, autor François-Xavier Bustillo, traducere Mihai Dămoc. Cu o prefață semnată de arhiepiscopul Jean-Pierre Grallet, această carte reprezintă o adevărată pledoarie pentru redescoperirea vieții fraterne ca pe o celebrare continuă a bucuriei pascale.

Adresată în mod special fraților franciscani, dar și altor grupuri sau comunități ecleziale sau familiale care caută să aprofundeze comuniunea în credință ca formă de viață, reflecțiile din paginile de față pot fi privite din dublă perspectivă: fie ca un mic îndreptar de atitudini pentru frații care deja împărtășesc viața fraternă, fie ca un fel de „mic tratat de dezvoltare personală vocațională” pentru frații aflați la început de drum.

Excelent psiholog și cunoscător al realităților din conventele franciscane, pr. François-Xavier Bustillo împletește elegant revelația biblică și progresul contemporan, rezultând o radiografie exactă a vieții comunitare, cu toate dificultățile, tentațiile dar și împlinirile care derivă din ea. Scrise sub forma unui dialog între un preot cu experiență și un frate mai puțin inițiat în toate subtilitățile psihologice și sociale pe care le presupune o astfel de formă de viață, paginile de față amintesc, prin intensitate, coerență și veridicitate de alte dialoguri celebre, în special de cel dintre sfântul Francisc și fratele Leon, dintre sfântul Ioan al Crucii și Tereza din Avila, sau dintre sfântul Ignațiu și Francisc Xaveriu. Părintele Bustillo nu se sfiește să atingă teme delicate cum ar fi lipsa acută a vocațiilor din ziua de azi sau pervertirea lor, lipsa de comunicare dintre frații care se află în convente, pericolele folosirii în exces a noilor mijloace de comunicare (în special internetul și telefonul mobil), tendința de „îmburghezire” a unor convente și transformarea lor în simple ONG-uri, lipsite de carisma inițială.

De asemenea, autorul nu ezită să vorbească despre importanța depunerii voturilor și considerarea lor ca fiind desuete și inadecvate unor timpuri în nevoi de evanghelizare care nu mai corespund, în aparență, cu principiile care au stat la baza fondării Ordinului. Cele patru capitole distincte ale cărții vorbesc despre „ierburi”, „rădăcini” și „roade” ale vieții comunitare, văzută ca un organism viu care, cu atât mai mult în aceste timpuri agnostice, trebuie să aibă mereu în fața ochilor și în suflet revelația biblică, unică sursă de reinventare și trăire a Triduum-ului pascal, care este inima viziunii fraterne.

Eds-2347
49 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Cod
Eds-2347
Autorul
François-Xavier Bustillo
Format
12 x 18 cm
ISBN
978-606-770-234-7
Nr. pagini
220
Titlul cartii
Fraternitatea pascală. A povesti viața comunitară

Referinte specifice

related products

Fragilitatea la Francisc de...

Fragilitatea la Francisc de...

15,00 lei Pret

La editura Serafica a apărut volumul „Fragilitatea la Francisc de Assisi”, autor Pietro Maranesi, traducere pr. Iosif Diac, Ofmconv.

Considerăm că acest nou studiu despre Sfântul Francisc de Assisi este o apariție editorială inedită și importantă, ce aduce o lumină nouă asupra resorturilor interioare ale sărăcuțului din Assisi, resorturi care au stat la baza vieții sale de om și sfânt, și care au definit identitatea și conceptele Ordinului Franciscan.

Preot capucin, profesor la Institutul Teologic din Assisi, doctor docent în Teologie dogmatică și Franciscanism, Pietro Maranesi, construiește o adevărată teologie a fragilității, pentru că numai în astfel de momente se cunoaște adevărul unei existențe. Folosindu-se de textele sfântului Francisc și de biografiile epocii (Îndemnuri, Scrisoare către un ministru, Adevărata și desăvârșita bucurie, Compilația de la Assisi, biografiile lui Toma de Celano și Bonaventura), autorul structurează cartea în trei capitole, care corespund, temporal, cu fragilitățile experimentate de Sfântul din Assisi.

În prima parte, Pietro Maranesi vorbește despre descoperirea fragilităților, începutul convertirii sfântului Francisc în două etape esențiale: descoperirea chipului leproșilor și a Răstignitului din biserica de la San Damiano, adică o fragilitate existențială și una teologică.

În al doilea capitol, autorul vorbește despre fragilitatea relațiilor dintre frații franciscani și marginalizarea lui Francisc, adică o fragilitate cotidiană și una dogmatică. În cele din urmă, al treilea capitol este dedicat ultimei fragilități: îmbrățișarea „surorii moartea” tratată tot dual - moartea unui om creștin și moartea unui sfânt cristiform.

Dorul după rai la omul...

Dorul după rai la omul...

14,00 lei Pret

Acest nou volum care se înscrie în seria studiilor scrierilor franciscane publicate de editura noastră, propune o abordare inedită a scrierilor Sfântului Francisc de Assisi, prin prisma cercetărilor în domeniul istoriei religiilor făcute de scriitorul Mircea Eliade care a avut o afinitate deosebită față de sărăcuțul din Assisi.

100 alte produse in aceeasi categorie: