Parabolele milostivirii în Evanghelia Sfântului Luca

Referinta: Eds-2422

20,00 lei
Cu TVA
Cantitate

Paginile de față reprezintă un studiu profund și complex, fără a fi însă academic; o aplecare personală asupra celor mai importante parabole ale milostivirii prezentate de sfântul evanghelist Luca, supranumit „evanghelistul milostivirii lui Dumnezeu”.

Cunoscută pentru activitatea sa în cadrul centrului educațional „Faustina” și în calitate de cadru didactic și asistent pastoral în special în domeniul sanitar, sora Myriam Ghența s-a oprit asupra celor mai importante trei parabole pe care Isus le-a rostit despre milostivirea divină și care se regăsesc numai în evanghelia sfântului Luca: Samariteanul milostiv, Oaia Pierdută și Fiul risipitor.

Întrucât milostivirea lui Dumnezeu reprezintă un domeniu de o complexitate infinită, și analiza celor trei parabole considerate emblematice este, la rândul ei, extrem de riguroasă. Studiul fiecărei parabole începe cu o situare a acesteia în textul general al evangheliei, urmată apoi de o analiză structurală, pe versete și modul în care sunt dispuse, și de o analiză narativă.

Aprofundarea este completată de o analiză teologică, o dimensiune cristologică și o actualizare a mesajului fiecărei parabole. Chiar dacă la prima vedere pare un studiu de specialitate, cursivitatea expunerii și limbajul accesibil fac din această carte o lectură extrem de utilă nu numai pentru cei inițiați, dar și pentru cei care vor să descopere multiplele dimensiuni ale modului în care Duhul Sfânt vorbește prin cuvintele sfântului Luca. Analiza structurală și cea narativă este întregită de trimiterile la unii termeni originali în care a fost scrisă evanghelia, la obiceiurile ebraice și contextul istoric, pentru o înțelegere corectă și coerentă a mesajului din aceste parabole.

Concluzia, după cum subliniază sora Myriam, nu poate fi decât una singură: milostivirea lui Dumnezeu nu este un deziderat îndepărtat, uitat de cele mai multe ori, în paginile unei evanghelii; cele trei parabole esențiale care vorbesc despre milostivire sunt mai actuale ca oricând într-o societate în care, din cauza tehnologiei avansate, puțini mai realizează că milostivirea este un mare dar, oferit gratuit de Tatăl Ceresc, și că ea poate și chiar este de recomandat să fie trăită, pentru că nimeni nu este scutit de necesitatea convertirii.

Eds-2422
34 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2024
Autorul
Myriam Ghența
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770-242-2
Nr. pagini
148
Titlul cartii
Parabolele milostivirii în Evanghelia Sfântului Luca

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: