• Nou

Mulțumesc!

Referinta: Eds-2484

20,00 lei
Cu TVA

Colecția „Don Novello Pederzini”, tipărită la editura Serafica, este o colecţie de volume reeditate din cele mai cunoscute lucrări ale acestui autor. Scrise pe înțelesul tuturor, volumele din colecţie abordează teme din cele mai diverse, ca suferința, rugăciunea, iubirea aproapelui sau iertarea. Până acum, în colecție au apărut volumele: „A face ordine. Reflecții și propuneri pentru un stil de viață mai sănătos, mai uman mai creștin”; „Sacramentul iertării”; „Rămâi cu mine. Privilegiul rugăciunii”; „Suferă cu înțelepciune, suferă mai puțin...”; „Iubește mai mult, iubește mai bine...”; „A te căsători este frumos”.

Don Novello Pederzini (1923-2018) a fost un preot extrem de apreciat în Italia și nu numai, pentru activitatea pastorală și publicistică. Doctor în teologie și drept canonic, a publicat zeci de lucrări și volume, traduse în mai multe limbi, fiind, în același timp, și una din vocile cele mai cunoscute de la Radio Maria.

Cantitate

„Mulțumesc. Cuvântul ce îți poate schimba viața făcând-o mai frumoasă”, Don Novello Pederzini

Reeditarea acestui volum atât de binecunoscut și îndrăgit scris de pr. Don Novello Pederzini, tradus de sr. Veronica Iștoc, SFMA, și pr. Adrian Mădgici, OFMConv, era un demers necesar, în primul rând pentru integrarea lui și reîntregirea colecției de scrieri care poartă numele acestui preot extrem de apreciat în Italia și nu numai, colecție tipărită de editura noastră. Folosindu-se de un titlu de o simplitate aproape perplexă, Don Novello Pederzini pregătește cititorul încă de la început pentru una din ideile fundamentale prezente pe tot parcursul volumului „Mulțumesc. Cuvântul ce îți poate schimba viața făcând-o mai frumoasă”: regăsirea armoniei vieții creștine sociale prin revenirea la simplitate, regăsirea bucuriei lucrurilor mărunte ca formă de împlinire a unei existențe în lumina relaționării cu Dumnezeu și aproapele, atunci când lucrurile mari lipsesc sau se urmărește doar gloria gesturilor mărețe, ample din punct de vedere existențial.

Pornind de la ideea că existența noastră este, în același timp, și har și dar, Don Novello propune în aceste pagini un mic îndrumar fără pretenții sofisticate, prin care totul trebuie să devină un imn de mulțumire adresat lui Dumnezeu și celor care știu să ne facă daruri prin gesturile lor simple de colaborare și iubire. Aducând în prezent numeroasele forme de mulțumire prezente în Vechiul Testament, pr. Pederzini subliniază faptul că Isus este darul maxim și mulțumirea desăvârșită a lui Dumnezeu împlinită în Noul Testament, prezentând cele mai elocvente cinci forme de mulțumire din Evanghelie, considerate emblematice pentru creștinism: mulțumirea adusă de Sfânta Fecioară Maria - prin imnul minunat Magnificat -; mulțumirea adusă de Elisabeta la vizita sfintei Fecioare Maria – mulțumire din care își trage seva rugăciunea Bucură-te, Marie -; mulțumirea adusă de Zaharia, soțul Elisabetei – mulțumire care a inspirat rugăciunea Benedictus -; mulțumirea adusă de Simeon la prezentarea lui Isus la Templu – care a inspirat rugăciunea Nunc dimittis (Acum eliberează, Doamne); mulțumirea adusă de femeia păcătoasă înțeleasă ca gest suprem de credință și iubire. Considerând că Euharistia este mulțumirea desăvârșită, Don Novello Pederzini ajunge la concluzia că, pentru a da existenței noastre rostul pe care îl are deja în minte Celui care o dăruiește, trebuie să trăim prin mulțumire, noi înșine transformați în mulțumire.

Eds-2484
36 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2024
Autorul
Don Novello Pederzini
Format
12x19 cm
ISBN
978-606-770-248-4
Nr. pagini
160
Titlul cartii
Mulțumesc!

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: