• Nou

Meditații biblice duminicale și festive. Anul C

Referinta: Eds-2538

80,00 lei
Cu TVA

La editura Serafica a văzut lumina tiparului volumul Meditații biblice duminicale și festive. Anul C, „Ne ardea inima când ne explica Scripturile”, autor pr. Mihai Afrențoae, OFMConv.

Anul C fiind dedicat, conform normelor bisericești, sfântului evanghelist Luca, pr. Mihai Afrențoae justifică acest demers editorial – care pentru cititorii de rând ar putea părea intimidant și academic -, prin chiar subtitlul volumului, anticipând dorința celui care citește sau care studiază Biblia, de a avea o cheie de lectură sau de o voce cu autoritate care să-l ghideze în drumul interior pe care îl presupune orice lectură a Sfintei Scripturi, astfel ca la sfârșitul lecturii, cititorii să exclame ca cei doi ucenici în drum spre Emaus, cărora li s-au deschis ochii, după cum scrie evanghelistul Luca. „Oare nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum și ne explica Scripturile?”.

Cantitate

Meditațiile din aceste pagini îl fac conștient pe cititor, fie că este profan sau inițiat, de două realități incontestabile. În primul rând, faptul că nu lecturează o simplă carte, ci însăși viața sub forma Cuvântului lui Dumnezeu, întrupat în Isus Cristos revelat oamenilor prin Duhul Sfânt. Având în fața ochilor această realitate, fiecare om trebuie să se întrebe când ascultă sau citește Sfânta Scriptură: „ce vrea să-mi spună Dumnezeu prin aceste cuvinte?”. Din acest punct de vedere, meditațiile prezente în carte pot fi de un real ajutor în încercarea de a desluși ceea ce încearcă Dumnezeu să comunice fiecărui cititor.

În al doilea rând, Biblia, în întregul ei, este o istorie unitară și continuă a omenirii, împărțirea ei în Vechiul și Noul Testament nu are rolul de a separa ci de a uni istoria: Legea și Profeții își găsesc împlinirea în Isus Cristos, prin care Dumnezeu mântuiește umanitatea. De aceea, pe tot parcursul meditațiilor, pr. Mihai Afrențoae subliniază firul roșu ce leagă Noul Testament de Vechiul Testament, confirmând citatele evanghelice cu scrierile veterotestamentare.

Stilul limpede și interpretarea fără echivoc a pr. Mihai Afrențoae, susținută de o documentare riguroasă, dar care nu devine academică și nu îngreunează lectura prin detalii inutile, fac ca aceste meditații să ofere o cheie nouă de lectură a textelor biblice și de ce nu, surprinzătoare pentru cine are curiozitatea să citească volumul. Cu atât mai mult cu cât una din particularitățile Evangheliei Sfântului Luca, deși este una din cele trei evanghelii denumite sinoptice (adică poate fi citită prin corelație cu evangheliile lui Matei și Marcu), este singura scrisă în limba greacă și în termeni mai elevați. Acest fapt îi dă posibilitatea pr. Afrențoae – profesor de ebraică biblică și greacă biblică – să facă lumină în eventualele confuzii istorice și sociale, dar și în eventualele contradicții dogmatice care pot să apară ca urmare a diferențelor de traducere.

Eds-2538
19 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2024
Autorul
Pr. Mihai Afrențoae, OFMConv
Format
17x24 cm
ISBN
978-606-770-253-8
Nr. pagini
560
Titlul cartii
Meditații biblice duminicale și festive. Anul C

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: