Urmându-și instinctul. Povestiri anecdotice cu animale

Referinta: Arc-1491

25,00 lei
Cu TVA

Rareori o carte care are drept protagoniști animalele se dovedește atât de interesantă, distractivă, captivantă și instructivă. Fiecare episod, fiecare capitol ne poartă într-un loc fascinant: ne adâncește în păduri, ne duce în orașe africane, în stepă, în colțuri exotice ori cât se poate de familiare. Cu abilitatea și afabilitatea unui mare scriitor care știe să îmbine dragostea pentru natură și lumea animalelor cu tradițiile, obiceiurile și cultura, autorul povestește întâmplări, experiențe și amintiri adunate din bogata sa traiectorie diplomatică în serviciul Sfântului Scaun. La fiecare pagină, el te ajută să descoperi frumuseţea creației, în timp ce zâmbești, meditezi sau înveți. Și pe drept cuvânt putem spune, dată fiind tema, că această delicioasă carte nu este scrisă pentru a fi citită, ci pentru a fi… devorată! (Paloma Gómez Borrero)

Cantitate

Animalele și diplomația: cu greu se pot imagina două teme mai disparate. Cu toate acestea, un ochi atent a știut să surprindă variate și adesea aproape imperceptibile intersectări între cele două lumi. Meditația – și mediația – personală proiectează asupra episoadelor evocate o lumină mereu proaspătă. Chiar și atunci când asistăm la întâmplări dramatice, unghiul neașteptat în care ni le prezintă autorul transmite o experiență revigorantă pentru suflet.

Mons. Miguel Maury Buendía, diplomat de profesie și preot prin vocație, actualmente Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, a publicat în 2014 ediția originală în limba spaniolă a volumului „Urmându-și instinctul: povestiri anecdotice cu animale”. Cartea s-a născut din curiozitatea față de regnul animal, autorul fiind încurajat în scrierea ei de îndemnul celor din jur de a pune pe hârtie experiențele sale inedite. Întâmplările, povestite în ordine cronologică, ne poartă pe trei continente și în aproape zece țări, din copilăria autorului și până în prezent. Acoperind o perioadă de peste jumătate de secol, cartea dă astfel impresia unei opere autobiografice.

Prezenta traducere în limba română apare la opt ani după lansarea ediției originale: „Am dorit să pregătesc o ediție în limba română din două motive”, spune autorul. „În primul rând, pentru că în ultimii șase ani mi-am dedicat viața României, făcându-mi mulți prieteni cărora aș dori să le împărtășesc experiențele relatate în acest volum. În al doilea rând, pentru că de doi ani, în frumoasa grădină a Nunțiaturii Apostolice din București, am adus o cățelușă, căreia doresc să-i dedic aceste rânduri, precum și coperta prezentei ediții, cu atât mai mult cu cât trăiește într-o țară unde câinii sunt iubiți.”

Arc-1491
4 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2022
Autorul
Miguel Maury Buendia
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-728-149-1
Nr. pagini
224
Titlul cartii
Urmându-și instinctul. Povestiri anecdotice cu animale

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: