Ferestre către frumusețea chipului lui Dumnezeu

Referinta: Arc-1613

50,00 lei
Cu TVA

Autorul explică astfel geneza cărții: „Gândul de a scrie această carte s-a născut într-un moment de cumpănă pentru omenire. În primăvara anului 2020, un virus invizibil, numit de specialiști COVID-19 (coronavirus), a reușit să închidă, prin intermediul măsurilor luate de autorități, toate lăcașele de cult. Astfel, începutul pandemiei a reprezentat o mare provocare, atât pentru Biserică cât și pentru însăși trăirea credinței! În acest context de frică și izolare, personal am început să transmit în mod constant, mai întâi credincioșilor pe care îi păstoresc la Biserica Italiană, iar apoi tuturor prietenilor din mediul on line, câteva gânduri spirituale, în format video, inspirate din Evanghelia din duminici și sărbători. Pentru că aceste gânduri spirituale cereau o atenție sporită în ceea ce privește pregătirea conținutului, iar mesajul transmis trebuia să fie atât convingător, cât și sintetic, mi-am propus ca materialul deja pregătit, apoi îmbunătățit, să ajungă, la un moment dat, între coperțile unei cărți, devenind în acest fel accesibil și mai departe, celor care sunt dornici de meditarea profundă a Cuvântului lui Dumnezeu și, într-un mod cu totul special, de trăirea noutății învățăturii lui Isus, din Sfintele Evanghelii”.

Cantitate

Volumul, apărut în condiții grafice deosebite, se bucură de o prefață semnată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. „Noutatea pe care încearcă să o surprindă această carte”, menționează Păstorul Arhidiecezei, „este prezentarea Cuvântului Întrupat al lui Dumnezeu care, prin lumina învățăturii Sale, oglindește frumusețea chipului lui Dumnezeu. Cunoscându-L pe Dumnezeu mai bine, vom ajunge să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine! Cartea nu ar trebui să lipsească din mâinile celor îndrăgostiți de Cuvântul lui Dumnezeu. Recomandăm ca fiecare temă propusă, pentru duminici sau sărbători, să fie aprofundată personal, mai departe, cu textul Sfintei Scripturi în față. Așa se poate descoperi bogăția spirituală de pe fiecare pagină. Conținutul acestui volum este un instrument pe drumul cunoașterii lui Dumnezeu, dar și un cadou de suflet scris cu mintea și cu inima pentru cei dornici de a fi mai puternici în credință, de a naviga pe marea învolburată a acestei vieți, cu mai multă speranță și bucurie interioare”.

Pr. Andrei Dumitrescu, realizatorul emisiunii dedicate lecturii „Ia și citește” la Angelus TV, subliniază în postfață că această carte „este scrisă și publicată de autor după o experiență bogată din punct de vedere spiritual, teologic și pastoral, în anul 2023, când împlinește 30 ani de preoție și 55 ani de viață; un prilej dublu de sărbătoare, dar și de mulțumiri aduse bunului Dumnezeu pentru ceea ce a înfăptuit în viața sa. Putem remarca bogăția mesajelor prezentate clar, cu ajutorul fragmentelor din Evangheliile din duminici și sărbători, rod al unor meditații personale realizate îndelung, cu liniștea necesară apropierii de Domnul, care vorbește în tăcerea inimii și transpuse în cuvinte, pe înțelesul tuturor. Deși cartea urmărește derularea a trei ani liturgici din Biserica Romano-Catolică, prin accentul pus pe tematicile regăsite în fiecare titlu, ea devine unică în felul ei, întrucât folosește un limbaj contemporan, accesibil oricărei persoane, subliniind prospețimea Cuvântului lui Cristos”.

Arc-1613
5 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
Pr. Daniel Bulai
Format
14x21 cm
ISBN
978-606-728-161-3
Nr. pagini
480
Titlul cartii
Ferestre către frumusețea chipului lui Dumnezeu

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: