• Nou

Evanghelia Duminicii. Pâinea Cuvântului, frântă pentru sufletele noastre

Referinta: Pre-9071

60,00 lei
cu TVA

Structura acestei cărţi respectă timpul unui întreg an liturgic catolic, care începe cu perioada Adventului, care premerge sărbătorii Crăciunului, şi se încheie cu solemnitatea lui Cristos, Regele Universului, adică ultima sau penultima duminică din luna noiembrie. Pericopele evanghelice propuse pentru ciclul A sunt extrase din Evanghelia după Sfântul Matei. Cel care parcurge aceste omilii îşi dă şansa unei cunoaşteri mai mature a lui Cristos, care continuă să se comunice celor dispuşi să-l asculte în evanghelie.

Cantitate

Autorul acestui volum, un preot cu ani mulţi de experienţă pastorală, îşi propune să frângă pâinea cuvântului cu toţi cei care vor să ofere sufletelor proprii şi celor încredinţate grijii lor pastorale hrană adevărată spre viaţa veşnică. Volumul, intuim, este primul dintr-o serie de trei, conform ciclurilor anului liturgic: A, B şi C şi el este binevenit, în primul rând, pentru orice predicator care acţionează înţelept când nu se mărgineşte să predice numai dintr-ale sale, ci se adapă şi de la alte izvoare de gândire spirituală. Cartea poate să fie însă un însoţitor duminical pentru orice credincios care vrea să aprofundeze valoare cuvântului ascultat la evanghelie, cu un supliment de reflecţii, pilde şi exemple edificatoare.

Pentru fiecare duminică sau sărbătoare cristologică importantă sunt date la-nceput doar referinţele biblice, după care urmează expunerea predicii. Pr. Iştoc nu se opreşte doar la cuvintele sale. Părţii omiletice expozitive, centrate pe textul evangheliei, el îi ataşează o secţiune aplicativă, cu titlul: Exemple, mărturii, comentarii, sugestii. În această ultimă parte vorbesc exemplele de viaţă ale sfinţilor, conving cuvintele şi mărturiile celor care au excelat în urmarea lui Cristos.

Cu privire la finalitatea predicilor, autorul o spune direct în prefaţă, că "ele nu au nicio pretenţie decât aceea de a ajuta şi conlucra, într-o anumită măsură, la maturizarea în credinţă printr-o înţelegere mai adâncă a evangheliei lui Cristos de către toţi cei care participă regulat la Liturghia duminicală ori festivă".

Pensionar, însă nu decuplat de la orice activitate de păstorire, pr. Aurel Iştoc, aflat în mijlocul comunităţii catolice din Voievodeasa (Bucovina), filială a Parohiei Rădăuţi, vrea să împărtăşească cu toţi cititorii rodul gândurilor şi reflecţiilor sale, acţionând conform dictonului contemplata aliis tradere (cele contemplate personal sunt oferite şi altora).

Odată frântă pâinea cuvântului, ea să slujească drept hrană sufletească pentru toţi cei care vor să trăiască din Cristos.

Pr. Cristian Diac

Pre-9071
6 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2022
Autorul
Aurel Iștoc
Format
17x24 cm
ISBN
978-606-95390-7-1
Nr. pagini
714
Titlul cartii
Evanghelia Duminicii. Pâinea Cuvântului, frântă pentru sufletele noastre

Referinte specifice

27 alte produse in aceeasi categorie: