Filtrare dupa

Disponibilitate

Disponibilitate

Pret

Pret

  • 15,00 lei - 59,00 lei

Editura Serafica

ALTE EDITURI

ALTE EDITURI

ALTE EDITURI

Sunt 17 produse.

Se afiseaza 1-12 din 17 produs(e)

Filtre active

Francisc, un papa pentru toti

Francisc, un papa pentru toti

25,00 lei Pret
Ceva s-a schimbat in Biserica Catolica. Noul papa, Francisc, venit de la capatul lumii, abate asupra acestei institutii, mostenitoare a unei istorii de doua mii de ani, vantul reformei, ce trezeste speranta in sufletele credinciosilor, raspanditi azi pe intreaga suprafata a planetei. Caci este nevoie de o reforma profunda a Bisericii, atat in ceea ce priveste hipercentralizarea si structurarea ei conform unei monarhii absolute, cat si in privinta posibilitatilor ei de a se adapta si a raspunde, cu mai multa toleranta, noilor cerinte ale credinciosilor din acest secol al XXI-lea.
ABSOLUTUL ASTĂZI. Teologia...

ABSOLUTUL ASTĂZI. Teologia...

35,00 lei Pret
„S-au înregistrat multe premiere istorice în pontificatul lui Benedict al XVI-lea. Bunăoară, după ce a redactat documente ale Conciliului Vatican II, Joseph Ratzinger a fost, cum a spus actualul papă, Francisc, „mintea teologică” a predecesorului său vreme de două decenii. El a reprezentat o epocă fecundă a relației dintre creștinism și iudaism. A fost teologul cu cea mai vastă cercetare în vederea restabilirii credinței în cultura modernității. Pentru prima oară papa a fost autorul unei monografieri a lui Iisus din Nazareth. El a lămurit ponderea religiei în „societatea postseculară”. El a deschis discuția asupra reprezentării lui Dumnezeu în diferite culturi. Cu reflecțiile sale pastorale, teologice și filosofice, Joseph Ratzinger suscită continuu interes în întreaga lume.” Andrei Marga
Filosofi și teologi actuali

Filosofi și teologi actuali

59,00 lei Pret
Filosofia a înregistrat inițiative epocale la mari cotituri ale istoriei – de exemplu, formarea lumii moderne, criza Europei, intrarea pe scena primă a lumii a Statelor Unite ale Americii. Astăzi, odată cu corectura globalizării, extinderea ariei istoriei universale, geometria variabilă a supraputerilor, digitalizarea și nanoștiințele, și multe altele, suntem la o nouă cotitură.
Papa Francisc printre lupi

Papa Francisc printre lupi

28,00 lei Pret
Este cel mai influent lider al planetei, adept al globalizării şi al emancipării. Şi-a propus o misiune impresionantă: să reformeze Curia şi să reînnoiască Biserica. Dar în spatele culiselor lupta este dură. Se află în joc fizionomia catolicismului de mâine. A sfărâmat imaginea unei Biserici vitrege, a refuzat pompa imperială, a rupt barierele dintre credincioşi şi necredincioşi. Este singurul pontif european care s-a aplecat cu milostenie asupra situaţiei celor marginalizaţi şi este alături de suferinţele fiecărui bărbat sau femeie de orice credinţă.
Mysterium Christi (I)....

Mysterium Christi (I)....

25,00 lei Pret

Meditațiile despre Crăciun sînt răspunsurile mele interioare la provocările evenimentului Întrupării, răspunsuri pe care le-am pregătit folosindu-mă de intuițiile unor Părinți ai Bisericii, filozofi, teologi, scriitori și artiști. Asemenea meditației introductive și celei finale, celelalte din cuprinsul volumului au un caracter filozofic, teologic și literar. Prima meditație poate fi subintitulată „Crăciunul filozofilor”, pentru că propun aici o analiză scurtă a modului în care s-au raportat cîțiva filozofi moderni și contemporani la sărbătoarea Nașterii Domnului. Printre aceștia se numără: Georg Friedrich Hegel, Jean-Paul Sartre sau Edith Stein. Ultima meditație are un caracter literar specific, pentru că este o analiză teologico-literară a ideii de Crăciun la poetul Vasile Voiculescu. Scopul introducerii acestui text este evidențierea specificului sărbătorii Crăciunului în România, țară punte între Orient și Occident, deci punerea în lumină a Crăciunului din creștinismul oriental.

România este grădina mea

România este grădina mea

15,00 lei Pret

„România este Patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E Patria celor dispăruți și a celor ce va să vie.”

Barbu Ștefănescu Delavrancea