• Nou

Teresa de Avila. Castelul interior

Referinta: Carm-7973

35,00 lei
cu TVA
Cantitate

Este opera cea mai celebră şi cea mai profundă: omul (fiecare om) este descris ca o locuinţă nobilă şi sacră, în care totul este predispus pentru întâlnirea nupţială dintre creatură (eul profund al fiecăruia) şi Dumnezeul care o atrage către Încăperea cea mai dinăuntru, pentru un dialog de iubire tot mai învăluitor şi mai unificator. Este unul dintre textele cele mai hotărâtoare din toată literatura care tratează despre infinita demnitate a omului.

Ideea asemănării sufletului cu un Castel de diamant i-a venit Terezei în timpul rugăciunii, pe când îl ruga stăruitor pe Dumnezeu să-i dicteze El însuşi  acel tratat despre rugăciune pe care superiorii i-au cerut să-l scrie: Azi, pe când mă rugam eu Domnului să vorbească în locul meu, mi-a venit în minte să asemăn sufletul nostru cu un Castel cu totul şi cu totul de diamant (11,1).

Când vorbeşte despre el, Tereza se lasă cuprinsă de entuziasm: „acest castel atât de strălucitor și de frumos, acest mărgăritar oriental, acest arbore al vieții, sădit chiar în apele vii ale vieții care este Dumnezeu” (12,1).

Totuşi, este necesar să precizăm că acest Castel închipuit de Tereza, nu este doar omul „creat după chipul lui Dumnezeu”, ci omul conformat pe deplin lui Isus Cristos.

Carm-7973
8 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2020
Autorul
trad. Anca Irina Ionescu
Format
13x20 cm
ISBN
978-973-111-797-3
Nr. pagini
272
Titlul cartii
Teresa de Avila. Castelul interior

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: