În aceste vremuri, mai ales în Europa, sunt tot mai puţine persoane cu zâmbetul pe buze şi în inimă. Şi totuşi, faptul că râsul face bine trupului îl afirmă şi articolele medicale: creşte frecvenţa cardiacă, se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, acţionează plămânii etc. Pentru Albisetti, a zâmbi vieţii nu înseamnă să fugi de greutăţile, de neliniştile ei ci, dimpotrivă, a înţelege că este necesară înfruntarea lor, traversarea lor.
Ca expert în suferinţă, acesta a găsit un truc, un mijloc minunat: să zâmbeşti atunci când suferi! A ne obişnui să râdem ne schimbă felul de a vedea viaţa, ne vine chef să trăim. „Obligă-te să râzi! La început îţi va fi greu, ţi se va părea absurd dar, dacă o vei face în mod metodic, câteva minute pe zi, te vei schimba. În câteva săptămâni vei avea o viziune mai optimistă asupra vieţii, îţi vei trăi problemele mai uşor, te vei simţi mai sănătos şi vei avea mai mult chef de viaţă. Mai ales prin puterea terapeutică a râsului, vei obţine controlul asupra situaţiei. Te vei elibera”.
Râsul din inimă eliberează organismul de stresul negativ; sporeşte încrederea în noi înşine şi ne dă mai multă putere pentru a înfrunta greutăţile vieţii; ajută la eliminarea toxinelor din corp şi din creier; alungă gândurile negative, complexele de inferioritate şi de vinovăţie; ajută la depăşirea fricii; ucide dependenţa.
Numai cine râde de sine nu se identifică cu propria greşeală, nu se autocondamnă, nu se autodistruge. Aminteşte-ţi că fericirea se află în tine, în modul tău de a gândi: ea se află în inima ta, atunci când râde. Adevărata comoară a vieţii este să ai o inimă veselă.