Mysterium Christi vol. V. Meditații după Evanghelia lui Marcu

Referinta: Rat-9458

35,00 lei
Cu TVA

Wilhelm Dancă (n. 1959), preot, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, profesor abilitat în domeniul filosofie și în domeniul teologie, autor a numeroase articole, studii și cărți. Membru al Academiei Române și membru al Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg.

Cantitate
Ultimele produse in stoc

Între coperțile volumului de față, cititorul găsește meditațiile care au rezultat din omiliile rostite în catedrala „Sfîntul Iosif” din București, dar și în alte câteva biserici din arhidieceza de București, în anii 2018 și 2021.

Ele provin dintr-o comunicare directă, vie, în biserică, unde credincioșii participă la explicarea Cuvîntului lui Dumnezeu și prin atenție cristalizată în momente de tăcere glacială, dar și prin neatenție marcată prin tuse, foială și privit la ceas. Nu am modificat nimic din aceste urme ale realității concrete, vitale, interumane, în care s-au născut meditațiile. Nu am eliminat niciuna dintre omilii, nu am adăugat niciuna elaborată la birou.

Am explicat în altă parte că meditațiile provin din schemele de predici pe care le aprofundez în rugăciune, uneori multă rugăciune, pînă când schema devine clară pentru mine, cu o zi sau două înainte de a fi rostite în fața credincioșilor. Sper ca aceste aspecte să se poată identifica în textele publicate în seria „Mysterium Christi”, ca un drum spre realitățile spirituale care se percep la nivel spiritual, după ce urcăm scara care produce fenomenul, după cum spune Mircea Eliade. (Wilhelm Dancă)

Rat-9458
1 Obiect

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2022
Autorul
Wilhelm Dancă
Format
13x20 cm
ISBN
978-606-9659-45-8
Nr. pagini
408
Titlul cartii
Mysterium Christi vol. V. Meditații după Evanghelia lui Marcu

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: