Peștera Laptelui. Mearat Hehalav

Referinta: Eds-1404

39,00 lei
Cu TVA

Cartea „Peștera Laptelui” cuprinde 12 povestiri prin care autoarea, cu ajutorul unui personaj fictiv, Părintelui Serafim, ne introduce în cetatea în care s-a născut Isus, care înseamnă Dumnezeu Mântuitorul, iar Cristos însemnând Cel Uns. Dar, de ce „Peștera Laptelui” ?. e o întrebare la care autoarea dă un răspuns. Fiindcă încă din secolul al VI lea, o legendă locală mărturisește faptul că în această peșteră, sau grotă îi mai putem spune , s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care dreptul iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul și să fugă în Egipt, spre a scăpa de mânia lui Irod. În această grotă ar fi stat ei în răstimpul dintre Nașterea Pruncului și fuga în Egipt.

Prin întrebările retorice de la sfârșitul fiecărei povestiri, autoarea nu așteaptă răspunsul de la cititori, ele sunt puse pentru a sublinia importanța subiectului biblic.Această carte, pot spune, este o bibliotecă. După cum vedem, este clar faptul că profeția despre creație și cădere a fost făcută chiar de la începutul Creației, explicată în Geneza din Biblie. În altă ordine de idei, deși redescrie „Începutul” este, de fapt, scisă cu sfârșitul în perspectivă.

Cartea aceasta ne poartă prin lumea imaginației și a lucidității, de la începutul creației până în epoca modernă, de la stabilitate la cele mai complicate stări de conștiință- acesta este drumul deschis de Gina Agapie pentru învățăcei, și nu numai, urmând mersul, pas cu pas, prin milenara viață biblică cu dornța să facă omul mai bun, mai credincios, și de ce nu, mai civilizat. Și voi încheia cu zicerea scriitorului și filozofului elvețian Henri-Frederic Amiel, care spunea: „Să avem de partea noastră adevărul, iată secretul credinței creștine, elocinței și al virtuții, iată autoritatea morală. E cea mai înaltă maximă a artei și a vieții” .

Al. Florin Țene, Președintele Național al Ligii Scriitorilor Români

Cantitate

„Peștera Laptelui. Mearat Hehalav”, autor Agapie Gina, pleacă de la pretextul literar al unei grote aflate în Betleem și face trimitere la Biserică, la familie, ca instituție de bază a societății, la relațiile dintre oameni, la educația pe care părinții o dau copiilor, la încrederea în ajutorul Domnului.

Eva, Sara, Iochebed, Rut, Micol, Abigail, Hadasa, Sunamita, Ana, sunt personaje feminine din Vechiul Testament, despre care vorbește părintele Serafim, personaj fictional, pentru a răspunde întrebărilor puse de pelerini și a le oferi acestora un   „Cuvânt de învățătură”. Vom afla: De ce Dumnezeu i-a pedepsit așa de aspru pe Adam și pe Eva, doar pentru că au mușcat dintr-un fruct?; De ce unele femei nu pot fi născătoare de prunci  și ce rugăciuni să facă ele ca să devină mame? Cum îi putem educa pe copiii noștri care trăiesc într-o societate plină de primejdii?; Cum să îmbunătățim relația dintre noră și soacră?; Există vreun leac pentru soții neiubitori? Ce trebuie să facă o femeie dacă este căsătorită cu un bărbat care se înfurie ușor? Este patriotismul o îndatorire creștinească? Poate o credincioasă modestă să fie plăcută, fără să se îmbrace modern și să se machieze? Ce presupune chemarea la călugărie? De ce Biblia nu a păstrat mai multe întâmplări din viața Maicii Domnului? Unde vom găsi bărbați buni și credincioși pentru căsătoria fericită a fiicelor noastre?

Povestirile biblice și comentariile indirecte se doresc a fi un timid Midraș prin care se arată valorile comune ale creștinismului și ale culturii ebraice, astfel încât nu putem despărți Biserica de neamul lui Abraham, pentru că însuși Dumnezeu, ca sursă a iubirii durabile, a împlinit, prin Isus Cristos, promisiunile făcute poporului Său, Israel, și a pus în inimile noastre credința, nădejdea și dragostea.

Prof. dr. Agapie Gina

Eds-1404
7 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2021
Autorul
Gina Agapie
Format
20x29 cm
ISBN
978-606-770-171-5
Nr. pagini
120
Titlul cartii
Peștera laptelui

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: