Spovedește-te bine!

Referinta: Eds-0349

6,00 lei
Cu TVA

„Pildele atrag” - spune o zicală veche și plină de adevăr. Zelosul preot misionar Alois Chiavarino a înțeles rostul acestei zicale înțelepte și, luând exemplu de la Mântuitor, care învăța mulțimile prin pilde și asemănări, a adoptat și el acest mijloc puternic și atrăgător.

Așadar și noi, convinși de puterea și efectul acestor cuvinte înțelepte, scoatem la iveală această culegere de pilde despre Sfânta Spovadă, prelucrată după cartea „Confesatevi bene”, scrisă de pr. Alois Chiavarino. Primirea de care s-a bucurat o altă cărticică a acestui autor, intitulată „Cea mai mare comoară”, tradusă și publicată la editura noastră, ne-a stimulat să punem în mâna cititorilor lucrarea de față, care, nădăjduim, va fi urmată și de altele în acest fel.

Cantitate

După cartea „Cea mai mare comoară” - publicată de editura Serafica, în care autorul - preotul misionar Alois Chiavarino – demonstrează, prin pilde, importanța Sfintei Liturghii, cu această nouă carte - „Spovedește-te bine” – de același autor, ne propunem, de această dată, să arătăm importanța unei spovezi bine făcute. Folosindu-se de pilde din viețile marilor sfinți, cum ar fi Sfânta Tereza, Ioan Bosco, Sfântul Filip Neri, Francisc de Sale sau Ioan Nempomuk, părintele Alois Chiavarino face, mai întâi, o introducere subtilă în psihologia păcatului, mai ales a păcatului necurăției, pe care îl consideră cel mai perfid dintre toate, fiind numit și diavol mut. Paginile acestei cărți răspund, într-o manieră simplă (dar nu simplistă), multor întrebări pe care le pot avea credincioșii atunci când vine vorba de a face o spovadă bună, cât de utilă este ea și care sunt consecințele unei spovezi rele. Fără a avea pretenția să impună anumite reguli pentru a face o spovadă reușită, autorul propune și câțiva pași de urmat în cercetarea cugetului, astfel ca penitentul să poată face o spovadă bună. Pe lângă penitent, nu este uitat nici duhovnicul – cel care ține locul lui Dumnezeu în confesional - , dar și conduita de urmat după spovadă, în așa fel încât actul penitenței să nu însemne o simplă confesiune, ci chiar schimbarea modului de viață și trăire a credinței.

Eds-0349
436 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2021
Autorul
pr. Iosif Chiavarino
Format
10x14 cm
ISBN
978-606-770-167-8
Nr. pagini
174
Titlul cartii
Spovedește-te bine!

Referinte specifice

Nou

100 alte produse in aceeasi categorie: