De vorbă cu Îngerul Păzitor. 40 de poezii

Referinta: Eds-2187

16,00 lei
Cu TVA

„De vorbă cu îngerul păzitor”, autor Gina Agapie

La editura Serafica a văzut lumina tiparului, în colecția Poezii, un nou volum semnat Gina Agapie: „De vorbă cu îngerul păzitor”.

Cunoscută cititorilor mai ales prin intermediul cărților de povestiri pentru copii („Povestiri cu rom”, „Lada mea de zestre”, „Hamor și Atona. Măgărușii lui Dumnezeu”), Gina Agapie a publicat, la sfârșitul anului trecut, tot în colecția Poezii, volumul „Pasărea dragostei”. După cum ea însăși mărturisește în deschiderea acestui nou volum, paginile de față reprezintă o desăvârșire simbolică: dacă prima carte de poezie a adunat 38 de texte, aici sunt reunite 40 de poezii, număr care simbolizează cei 40 de ani petrecuți de poporul ales în pustiu.

Cantitate

Noua apariție editorială demonstrează că poezia Ginei Agapie nu e una întâmplătoare sau de moment. Într-o societate în care poezia cu formă fixă este tot mai rar citită, iar poezia religioasă e extrem de marginalizată, vocea autoarei nu numai că o menține vie, ba chiar o propune ca o alternativă curajoasă la noile mijloace de „evanghelizare socializată”. Simbolistica numărului de texte e una cât se poate de bogată; autoarea s-a oprit la o semnificație, fără însă a priva cititorii de a alege și alte semnificații. Căutarea și purificarea prin căutare sunt cuvintele cheie care domină lectura acestor pagini în care, ca și în primul volum, trimiterile la Vechiul Testament și istoria evreilor dau un farmec aparte, de invocație, laudă și pocăință. Versetele din Deuteronom, Psalmi sau Proverbe, dar și scurtele meditații care însoțesc poeziile aruncă o lumină aparte asupra cărții, făcând fiecare pagină să pară un fragment pierdut de manuscris, asemeni pergamentelor de Qumran. Dincolo de dificultatea de a menține constant un ritm care să asigure unitate de conținut și simțire, poeziile din acest volum, ca de altfel orice poezie religioasă, trebuie citite și, mai ales, înțelese ca o formă de manifestare a credinței. Pentru că întreaga literatură din lume abundă de texte religioase care s-au păstrat ca simple specimene ale unei ramuri literare, fără a fi înțelese cu adevărat fiind citite fără elementul esențial numit credință.

Eds-2187
7 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
Gina Agapie
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770-218-7
Nr. pagini
84
Titlul cartii
De vorbă cu Îngerul Păzitor. 40 de poezii

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: