Îndreptar de atitudini. Volumul I

Referinta: Eds-2453

18,00 lei
Cu TVA

Această nouă apariție editorială semnată de părintele Iacob Stolnicu reprezintă un nou demers de a aduce cuvintele Sfintei Scripturi de la amvonul bisericesc în inimile creștinilor și Trupul euharistic al lui Cristos din tabernacol în sufletul credinciosului modern.

După „Trăsături pentru un caracter creștin” și „Dumnezeu pe urmele noastre sau noi pe urmele lui Dumnezeu?”, pr. Stolnicu revine cu un prim volum dintr-un proiect mai amplu care, în accepțiunea și definiția societății contemporane, are, în aparență, toate caracteristicile unui ghid de dezvoltare personală: „Îndreptar de atitudini”.

Cele 28 de meditații prezente în această primă parte sunt, de fapt, fragmente de viață care, golite de prezența Cuvântului lui Dumnezeu, nu sunt altceva decât un proces verbal de predare-primire a unui trup de carne, o fișă de diagnostic a unui pacient amestecată cu alte fișe de diagnostic pe care societatea îl tratează cu sedativele tehnologiei moderne și false panacee cu efect de scurtă durată. Mulți ar strâmba din nas, considerând că o carte tipărită, mai ales o carte în care se vorbește despre post, răstignire, de a căuta să faci binele chiar și când ție nu îți merge bine, o astfel de carte e un demers sortit eșecului din start, din moment ce liturghiile se transmit online, preoții fac podcasturi în care interpretează și reinterpretează Biblia. 

Cantitate

Fin cunoscător al psihicului uman, Iacob Stolnicu își dă seama că, de fapt, în această realitate augmentată unde omul se spovedește pe Facebook în fața unei inteligențe artificiale în care datele despre Dumnezeu nu trebuie să depășească un terra, se simte o nevoie acută de pauză, de resetare. Iar această resetare nu poate veni decât prin revenirea la simplitate, la foșnetul paginilor Bibliei sau a meditațiilor despre Cuvântul lui Dumnezeu, la cuvinte simple care merg la inimă și care rămân acolo, nu se pierd în noianul de postări cu citate celebre de pe Instagram, pe care nimeni nu face efortul să le țină minte. Iar manualul suprem de dezvoltare personală nu poate fi altul decât Sfânta Scriptură, din paginile căreia s-a dezvoltat omul, prin căderi și îndreptări în lumina Cuvântului lui Dumnezeu.

DEX-ul definește termenul „îndreptar” ca fiind o „colecție de norme, reguli și practici pentru un anumit domeniu; călăuză, ghid”. Spre deosebire de definiția din dicționar, în aceste pagini părintele Iacob Stolnicu își asumă parțial rolul de călăuză; prin împărtășirea experiențelor proprii trăite în misiunea de pastorație și interpretarea originală a unor evenimente istorice moderne în lumina cuvintelor din Sfânta Scriptură, în special din Vechiul Testament, autorul se întovărășește cu cititorul, merg împreună pe drumul devenirii umane, cum au mers cei doi discipoli spre Emaus, pentru ca, la sfârșitul drumului, după ce li s-a deschis ochii, să exclame la fel ca discipolii: „Oare nu ne ardea inima în noi când ne vorbea pe drum şi ne explica Scripturile?”.

Eds-2453
49 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2024
Autorul
Pr. Iacob Stolnicu
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770-243-9
Nr. pagini
140
Titlul cartii
Îndreptar de atitudini. Volumul I

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: