• Nou

A te căsători este frumos

Referinta: Eds-2477

20,00 lei
Cu TVA

Colecţia „Don Novello Pederzini”, tipărită la editura Serafica, este o colecţie de volume reeditate din cele mai cunoscute lucrări ale acestui autor. Scrise pe înțelesul tuturor, volumele din colecţie abordează teme din cele mai diverse, ca suferința, rugăciunea, iubirea aproapelui sau iertarea. Până acum, în colecție au apărut volumele: „A face ordine. Reflecții și propuneri pentru un stil de viață mai sănătos, mai uman mai creștin”; „Sacramentul iertării”; „Rămâi cu mine. Privilegiul rugăciunii”; „Suferă cu înțelepciune, suferă mai puțin...”; „Iubește mai mult, iubește mai bine...”, „Mulțumesc”.

Don Novello Pederzini (1923-2018) a fost un preot extrem de apreciat în Italia și nu numai, pentru activitatea pastorală și publicistică. Doctor în teologie și drept canonic, a publicat zeci de lucrări și volume, traduse în mai multe limbi, fiind, în același timp, și una din vocile cele mai cunoscute de la Radio Maria.

Cantitate

„A te căsători este frumos”, Don Novello Pederzini

În colecția „Don Novello Pederzini” tipărită de editura Serafica, a fost reeditat volumul „A te căsători este frumos. Cum să te pregătești și să trăiești bogăția căsătoriei creștine”, tradusă de pr. Iosif Enășoae și membrii asociației „Familia și Viața” din Roman. Dacă privim reeditarea ca pe un act de aducere aminte și actualizare a unui mesaj, atunci această apariție editorială poate fi considerată atât o încercare de reparație morală cât și un răspuns pe care Biserica încearcă să-l dea unor timpuri în care preocuparea principală este eliminarea diferențelor de gen, iar căsătoria creștină echivalează cu o sinucidere socială. Reflecțiile din aceste pagini au luat naștere în urma unei lungi experiențe pastorale cu tinerii și familiile, cât și în urma contactului cu suferințele acute ale familiilor în procesele matrimoniale din Bologna, la Tribunalul Regional Flaminio, al cărui membru a fost și pr. Novello Pederzini.

Autorul își propune prin această carte să-i ajute pe tinerii care se simt chemați la întemeierea unei familii să aleagă în mod curajos căsătoria ca pe lucrul cel mai valoros și să-i convingă atât pe tineri, cât și pe adulți, că alternativa concubinajului este ilicită din punct de vedere moral, că nu aduce împlinire în relațiile de cuplu și este riscantă. Prin fraze scurte și concise asemenea unor iaculatorii și printr-un stil dezinvolt de a vorbi fiecăruia, pr. Pederzini propune, în zece teme distincte dar interdependente, un drum de maturizare a iubirii umane, pornind de la dragoste și sexualitate pentru a ajunge la adevărata finalitate a iubirii umane creștine, anume unitatea prin căsătorie și procrearea. Diferențiind clar îndrăgostirea (furtună hormonală) de iubire, Don Novello analizează căsătoria și viața de familie în lumina unui Dumnezeu „căsătorit”, adică în lumina unei uniuni trinitare -Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt -, iar procrearea – ca o continuitate a îndemnului primordial din Geneză: „Înmulțiți-vă și populați pământul”.

Având în conștiință aceste raporturi, pr. Pederzini propune o distincție clară între sexualitate (ca un întreg alcătuit din atracție fizică și spirituală) și genitalitate (ca pură atracție fiziologică), pentru a ajunge la esența iubirii creștine a cărei trinitate constă în eros (corporalitate), filia (prietenie) și agape (în sensul de dăruire totală de sine).

Fin cunoscător al mecanismelor de relaționare interumană, Don Novello Pederzini abordează în aceste pagini și aspecte delicate din punct de vedere creștin, dar care au devenit o normalitate în ziua de azi, cum ar fi concubinajul, infidelitatea, metodele contraceptive, divorțul sau infertilitatea.

Eds-2477
52 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2024
Autorul
Don Novello Pederzini
Format
12x19 cm
ISBN
978-606-770-247-7
Nr. pagini
168
Titlul cartii
A te căsători este frumos

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: