Tânărul de caracter

Referinta: Eds-2248

20,00 lei
Cu TVA
Cantitate

„Tânărul de caracter”, autor pr. Tihamér Toth

Există cărți care, indiferent de timpurile în care și pentru care au fost scrise, păstrează mereu un mesaj de o actualitate dezarmantă pentru orice model

de cititor, iar autorii lor pot fi considerați vizionari, cu adevărat cunoscători ai naturii umane. O astfel de carte este și „Tânărul de caracter”, autor pr. Tihamér Toth, traducere pr. Adrian Măgdici, OFMConv.

Deși scrise în perioada interbelică, paginile de față se adresează, în egală masură, sau cu atât mai mult, tinerilor din societatea de azi, o societate în care dezvoltarea noilor tehnologii și mijloacele mass-media impun modele de urmat comune și ideologii așa-zis progresiste, militând, practic, pentru pierderea propriei identități și dezvoltarea spiritului de turmă. Fost capelan militar în timpul primului război mondial, părintele Tihamér a intuit perfect faptul că, indiferent de epocă și stadiul de dezvoltare, criza unei societăți este provocată, în esență, de o criză de identitate spirituală, în special a tinerilor care trebuie să aleagă între provocarea zilnică de a-și educa voința și caracterul, și comoditatea vremelnică de a se lăsa duși de val.

În acest context, Tihamér Toth propune, ca să folosim un termen la modă, un volum complet și complex de dezvoltare personală, bazat pe respectarea unor principii elementare de viață sănătoasă din punct de vedere spiritual și material.

Autorul, însă, avertizează, că această carte le oferă tinerilor un ajutor în formarea caracterului, în identificarea căilor și principiilor de urmat în viață, însă nu poate lupta în locul cititorilor, astfel că ei devin responsabili de alegerile lor. Pentru aceasta, Tihamér Toth propune redescoperirea adevăratului sens al unui cuvânt la auzul căruia mulți ar strâmba din nas, considerându-l fie lipsit de aplicabilitate practică, fie perimat: asceza, în sensul de antrenament al voinței în formarea unui tânăr de caracter.

Fin observator al naturii umane, autorul știe cum să-și țină tinerii cititori aproape: pentru fiecare etapă din drumul formării caracterului sunt propuse ca exemple personalități din toate domeniile și din toate epocile, demonstrând astfel că un caracter puternic și unic nu este apanajul mentalității comune, de turmă, sau al progresului tehnologic. Atractivitatea lecturii este dată și de faptul că pr. Toth nu transformă cartea într-o înșiruire academică seacă de principii și teorii de dezvoltare personală, ci se adresează direct, la persoana a doua singular, astfel că fiecare cititor are experiența unei intimități și familiarități unice cu autorul.

Adresându-se atât tinerilor care încep drumul în viață, dar și formatorilor, „Tânărul de caracter” propune un nou trend: într-o societate depersonalizată în care turma reprezintă un modus vivendi unanim acceptat și caracterul puternic, diferit – un eșec, păstrarea valorilor creștine și dezvoltarea fizică și spirituală armonioasă reprezintă normalitatea excepțională care salvează de la mediocritate și dă un sens adevărat vieții noastre pământești.

Eds-2248
30 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
Toth Tihamer
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770-224-8
Nr. pagini
178
Titlul cartii
Tânărul de caracter

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: