• -25%

In memoriam. Pr. Petru Albert, OFMConv.

Referinta: Eds-2118

30,00 lei
22,50 lei Salveaza 25%
Cu TVA

Pentru a omagia una dintre figurile marcante care a adus o contribuție esențială la renașterea franciscanismului în România - părintele Petru Albert -, la editura Serafica a apărut volumul In memoriam Pr. Petru Albert, OFMConv., la zece ani de la trecerea la cele veșnice (2012 - 2022), coordonator pr. Damian Gheorghe Pătrașcu, OFMConv., ministru provincial.

După cum subliniază însuși coordonatorul acestei cărți, paginile de față reprezintă un mic omagiu adus personalității complexe, vizionare și vivace a celui ce a fost, întâi de toate frate franciscan, preot, directorul Seminarului franciscan (fiind unul din artizanii redeschiderii acestei instituții), directorul redacției române a revistei „Mesagerul sfântului Anton” (fiind unul dintre fondatorii ei), traducător neobosit al Bibliei de la Ierusalim.

Și pentru că a rezuma în câteva zeci de pagini munca monumentală în slujba lui Dumnezeu și a franciscanismului, depusă de părintele Petruț (cum îl numeau apropiații), ar fi o sarcină extrem de dificilă, volumul readuce în prim plan figura sa recompusă din evocările celor care l-au cunoscut de-a lungul celor 93 de ani de viață și 65 de ani de preoție.

Așa cum un diamant capătă valoarea sa autentică numai după șlefuirea tuturor fațetelor, mărturiile adunate în această carte revelează, obiectiv și emoționant, multiplele haruri pe care le-a avut părintele Petru Albert.

Cantitate

Născut în 1919, la Pildești, hirotonit preot în 1947, a avut forța de a depăși cu seninătate întunericul perioadei comuniste (a fost arestat în 1960, condamnat la 12 ani de închisoare din care a efectuat trei ani și trei luni, fiind eliberat în 1964), și de a se abandona cu încredere și speranță în slujba Provinciei Franciscane „Sfântul Iosif” din România, la a cărei renaștere a contribuit neobosit și decisiv. După 20 de ani petrecuți în parohia Nisiporești, în primii ani de după Revoluție, face demersuri și reușește să redeschidă Seminarul Franciscan (mai întâi la Nisiporești, apoi la Roman), instituție pe care a și condus-o exemplar, pune bazele redacției române a revistei „Mesagerul Sfântului Anton”; lucrează intens la traducerea Bibliei.

Mărturiile din acest volum au o triplă valoare: umană, spirituală și istorică. Se poate spune că munca părintelui Albert continuă și după trecerea sa la cele veșnice tocmai prin acest volum. Fără să se fi cunoscut, dar avându-l numitor comun pe pr. Petru Albert, în aceste pagini se intersectează și depun mărturie, pentru generațiile care vor veni, generații din cele mai diverse medii, de la colaboratori și personalități marcante ale culturii românești (Ana Blandiana, Nicolae Prelipceanu), până la preoți, confrați și profesori (ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, pr. dr. Emil Moraru, pr. Eugen Blăjuț, pr. Daniel Fechetă, pr. prof. dr. Maximilian Pal, prof. dr. Dănuț Doboș etc) care l-au cunoscut, l-au stimat și s-au bucurat fie de îndrumarea sa spirituală, fie de simpla sa prezență.

Eds-2118
29 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2022
Autorul
Coord. Pr. Damian Gheorghe Pătrașcu
Format
13x20 cm
ISBN
978-606-770-211-8
Nr. pagini
248
Titlul cartii
In memoriam. Pr. Petru Albert, OFMConv.

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: