Stima de sine

Referinta: Eds-0697

32,00 lei
Cu TVA

Cartea oferă o cheie de interpretare cu totul inedită și introduce cititorul în mecanismele complexe care stau la originea pierderii stimei de sine și acelea care favorizează recuperarea ei.

Cantitate

Stima și, în particular, stima de sine nu e un bun livrat la naștere, ci ca oricare alt sentiment necesită un lung proces afectiv de creștere până la ponderația optimă. Fără a-i acorda grija cuvenită, stima de sine riscă foarte lesne să capete structuri greșite ori exagerate (narcisism), care ulterior intoxică arealul lăuntric și adăugă alte și alte suferințe, ce într-un final vor da naștere desconsiderării darului vieții și inutilității existențiale.

Pietro Lombardo, având o vastă experiență în domeniul psiho-pedagogiei și educației prin susținerea a numeroase conferințe în școli, institute sau asociații culturale, prin cartea sa „Stima de sine”, tradusă în limba română prin grija pr. Augustin Budău, OFMConv., pune la dispoziție un instrumentar bogat de construcție echilibrată a sentimentelor, o metodologie corectă de cultivare a stărilor lăuntrice. Așadar, autorul oferă o cheie de interpretare cu totul inedită în observarea stărilor afective, dar și introduce cititorul în mecanismele complexe care stau atât la originea pierderii stimei de sine cât și acelea care favorizează recuperarea ei.

Fără a cădea în capcana retoricilor solemne, cartea lui Pietro Lombardo utilizează un limbaj clar, dens și, deseori, pentru a-și susține argumentele pune la dispoziție numeroase exemple din viața reală. Iar toate acestea sunt analizate cu un simț sănătos al umorului, care fac lectură plăcută și conținutul ușor de asimilat.

Procesul de recuperare a stimei de sine presupune, în recomandarea lui Pietro Lombdardo, o modificare a percepției personale și, totodată, necesită disponibilitatea în a ne lăsa ajutați, în a ne oferi o șansă de schimbare, a utiliza bagajul nostru genetic, dar și să descoperim noi instrumente și resurse de progres. Toate aceste condiții înseamnă să fim mereu dispuși să acționăm, adică să reușim să trecem de la introspecție la conștientizare, iar de la conștientizare la meditație (proces foarte util în realizarea schimbării), iar în cele din urmă de la meditație la acțiune. Iar acțiunea trebuie susținută prin antrenament continuu.

Cartea lui Pietro Lombardo, pe lângă faptul că reprezintă una dintre cele mai bune scrieri ale sale în domeniul educației, constituie un suport ideal în activitatea de pedagogie și formare. Prin urmare, ea se adresează părinților (primii responsabili în cultivarea echilibrată a sentimentelor copiilor), profesorilor, familiilor aflate în criză, educatorilor, formatorilor, dar și tuturor celor care activează în domeniul social sau al relațiilor umane, și, în cele din urmă, tinerilor și adulților.

[ Fr. Carol-Daniel Sabău ]

Eds-0697
23 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2017
Autorul
Pietro Lombardo
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770-063-3
Nr. pagini
284
Titlul cartii
STIMA DE SINE

Referinte specifice

Nou

100 alte produse in aceeasi categorie: