Funcția Bisericii de a învăța

Referinta: Arc-1552

30,00 lei
Cu TVA

O carte cu totul deosebită, atât prin titlu, cât și prin conținut, este cea semnată de Pr. dr. Eduard Giurgi, intitulată „Funcția Bisericii de a învăța. Comentariu la cartea a III-a din Codul de drept canonic”. Autorul cărții este, din anul 2009, doctor în drept canonic al Universității Catolice a Americii din Washington D.C. (Statele Unite ale Americii). Tot din anul 2009 până în prezent, este Vicar judecătoresc al Arhidiecezei de București. A fost hirotonit preot al Arhidiecezei de București în ziua de 24 iunie 2000, în Catedrala “Sf. Iosif” din București și a îndeplinit mai multe misiuni pastorale. Printre alte oficii pe care le coordonează în cadrul Curiei Arhidiecezane se numără și cel de Vicar episcopal pentru cler, având și o îndelungată experiență academică, fiind lector universitar și profesor de drept canonic la Facultatea de Teologie Romano-catolică din cadrul Universității din București.

Toate aceste misiuni și slujiri pastorale, administrative și academice își găsesc un ecou deosebit în cartea de față, scrisă cu mintea și cu inima, din dragoste pentru Biserică, noul popor ales al lui Dumnezeu. Lucrarea vine să completeze un mare gol în literatura teologică și juridică din țara noastră, fiind demnă de remarcat noutatea subiectului abordat: funcția (misiunea) Bisericii de a învăța. De altfel, noutatea și necesitatea acestei cărți este subliniată de prezentarea semnată de Păstorul Arhidiecezei, ÎPS Aurel Percă.

Cantitate

Autorul cărții comentează fiecare canon al acestei părți din Codul de drept canonic, orientând abordarea pe palier juridic, teologic și pastoral. Acest aspect multidisciplinar conferă cărții o notă de variație, care o scoate din granițele unui studiu juridic. Sunt remarcabile aparatul critic consistent și riguros, bibliografia vastă și care adună, între coperțile acestei cărți, autori și comentatori contemporani, mai puțin cunoscuți pe meleagurile noastre. Deosebit de bine documentat, volumul poate fi consultat de lucrătorii pastorali, precum și de cei care care își doresc să înțeleagă cum trăiește Biserica, Trupul mistic al lui Cristos, această misiune primită din partea lui Cristos Domnul, Capul ei.

Constatăm un lucru remarcabil: de când avem libertatea de exprimare și de a publica studii și cărți cu caracter religios, apar tot mai multe lucrări în domeniul teologic, spiritual și pastoral. Însă nu acesta este cazul și în sfera dreptului canonic, deși de la promulgarea Codului de Drept Canonic au trecut 40 de ani. Era nevoie de o lucrare care să arate coerența dintre normă și viață, evidențiind normele pozitive. Credem că aceasta este realizarea cărții de față, prin strădania Părintelui Eduard Giurgi, specialist în drept canonic”. ( ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București)

Pr. Andrei Dumitrescu, realizatorul emisiunii „Ia și citește” – Angelus TV

Arc-1552
5 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
Pr. Eduard Giurgi
Format
13x20 cm
ISBN
978-60-672-8155-2
Nr. pagini
270
Titlul cartii
Funcția Bisericii de a învăța

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: