• Nou

La Lisieux, cu Sfânta Tereza

Referinta: Arc-1668

20,00 lei
Cu TVA

Anul acesta s-au împlinit 150 de ani de la nașterea Sfintei Tereza a Pruncului Isus și 100 de ani de la beatificarea ei. Rămasă de mică fără mamă, crescută cu dragoste de tatăl ei și de surorile mai mari, Tereza a intrat în mânăstirea carmelitană din Lisieux (Franța) la vârsta de 15 ani. În cei nouă ani petrecuți acolo a urcat cu grăbire toate treptele sfințeniei. A trecut la Domnul în seara zilei de 30 septembrie 1897, lăsând în urmă parfumul unei vieți conduse de o singură „ambiție”: aceea de a-i sluji lui Dumnezeu.

Cantitate

Episcopul Patrick Ahern, unul dintre cei mai buni specialiști americani privind viața sfintei, nota cu ocazia jubileului de 100 de ani: „În cei o sută de ani de la moartea ei, Tereza a fost subiectul a nouă sute de biografii, în medie aproape una pe lună.” Mergând pe firul acestui interes constant, Editura ARCB a dorit să salute dublul jubileu din 2023 prin reeditarea unei lucrări de mare ținută intelectuală și spirituală, La Lisieux, cu Sfânta Tereza, publicată pentru prima dată în 1934 de profesorul, poetul și eseistul I.M. Rașcu (autorul este menționat de George Călinescu în Istoria literaturii române, istoricul literar amintind în mod deosebit marele devotament al scriitorului pentru Sfânta Tereza).

Sub interdicția cenzurii comuniste instalate în 1948, cartea La Lisieux, cu Sfânta Tereza a intrat pentru mulți ani în uitare, în ciuda – sau tocmai din cauza – valorii mărturiei pe care o aduce. Prin grija Monseniorului Ieronim Iacob și a Iuliei Cojocariu, cartea revede acum lumina tiparului, într-un mult așteptat și bine meritat act de restituire.

Arc-1668
3 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2023
Autorul
I. M. Rașcu
Format
13x20 cm
ISBN
978-606-728-166-8
Nr. pagini
176
Titlul cartii
La Lisieux, cu Sfânta Tereza

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: