Viața de credință

Referinta: Eds-2034

10,00 lei
Cu TVA

La Editura Serafica a apărut cartea „Viața de credință, autor sfântul Leonard Murialdo, traducere Daniel Demetercă, sub îngrijirea pr. Giuseppe Fossati.

Apariția acestui opuscul este cu atât mai oportună cu cât anul viitor, pe 19 martie, se vor împlini 150 de ani de când Leonard Murialdo a înființat Congregația Sfântului Iosif (Iosefinii lui Murialdo), iar pe 30 martie se vor împlini 123 de ani de la moartea acestui sfânt atât de preocupat de soarta tinerilor nevoiași și a muncitorilor din lumea întreagă.

Deși nu este o operă originală, ci o traducere din franceză a unei cărți scrise de un preot iezuit, Sfântul Leonard Murialdo are meritul de a-i fi asigurat o unitate doctrinară și literară, ordonând materialul în jurul temei credinței și dându-i o structură precisă. În plus, Murialdo este considerat autorul moral al acestui opuscul pentru că a adoptat pe deplin această doctrină, găsind sintetizate în ea aspecte ale propriei sale vieți interioare, în special abandonul total în fața Providenței Divine, și a contribuit masiv la popularizarea acestor idei, publicându-le în două ediții.

Cantitate

Cartea cuprinde un preambul (o premiză) în care se vorbește despre spiritul de credință și perfecțiunea creștină; trei meditații scurte, însoțite de propuneri care, de fapt sunt mai mult invocații care trebuie repetate în situații dificile; câteva gânduri ale lui Leonard Murialdo privind spiritul de credință; rugăciuni inspirate de viața sfântului.

Citirea acestor pagini reprezintă un fel de întâlnire cu Sfântul Murialdo în experiența sa de credință și un îndemn la abandonul total și încredere imensă în Providență, pentru că, așa cum spune sfântul, „totul vine de la Dumnezeu, deci totul este bun”.

Eds-2034
118 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2022
Autorul
Sf. Leonard Murialdo
Format
12x17 cm
ISBN
978-606-770-203-3
Nr. pagini
56
Titlul cartii
Viața de credință

Referinte specifice

100 alte produse in aceeasi categorie: