A fi și a rămâne „doar” OM

Referinta: Eds-1410

20,00 lei
cu TVA

Fără a pierde din vedere originea divină a creației umane, volumul de față pune accent mai mult pe acele caracteristici care ne fac oameni, trasând și un drum spiritual prin care le putem valorifica. Capitolele cărții, ca și omul, evoluează firesc, pornind de la fragilitate, vulnerabilitate, ispite și răni, ajungând, în final, la adevărata reconciliere cu propria umanitate.

Cantitate

În această toamnă, la editura Serafica a văzut lumina tiparului un nou volum în Colecția de Psihologie: A fi și a rămâne „doar” OM: reconcilierea cu propria umanitate, autor pr. Bogdan-Emilian Balașcă.

După volumele „Dezvoltare personală integrală. 7 pași psiho - spirituali” și „Împlinirea eului. (Doar) 3 atitudini”, părintele Bogdan-Emilian Balașcă continuă, chiar dacă într-o altă formulă, drumul spiritual pe care omul poate să-l parcurgă pentru a se redescoperi pe sine însuși și pe Dumnezeu. Fără a pierde din vedere originea divină a creației umane, volumul de față pune accent mai mult pe acele caracteristici care ne fac oameni, trasând și un drum spiritual prin care le putem valorifica. Capitolele cărții, ca și omul, evoluează firesc, pornind de la fragilitate, vulnerabilitate, ispite și răni, ajungând, în final, la adevărata reconciliere cu propria umanitate.  Fiecare capitol este însoțit de o secțiune specială – exerciții de umanizare, prin care cititorul este invitat să-și evalueze raporturile cu sine, cu lumea și cu Dumnezeu. 

După cum concluzionează autorul, darul de a fi om rămâne o aventură frumoasă, pentru că Dumnezeu nu a dorit altceva de la om decât ca el să fie și să rămână om, iar traseul spiritual nu poate fi complet dacă omul nu acceptă, cu seninătate, acest fapt, și nu-și trăiește viața ca o liturgie, în sensul de participare a întregii umanități la preoția lui Cristos. 

Eds-1410
998 Produse

Fisa tehnica

Anul aparitiei
2020
Autorul
Pr. Bogdan-Emilian Balașcă, OFMConv
Format
14x20 cm
ISBN
978-606-770-163-0
Nr. pagini
240
Titlul cartii
A fi și a rămâne „doar” OM

Referinte specifice

related products

Psihologia religiei creștine

Psihologia religiei creștine

25,00 lei Pret
Cartea ne propune un traseu lăuntric prin care să descoperim mai multe despre noi și, de asemenea, să descoperim mai multe despre Dumnezeu. Autorul face o incursiune în subsolul ființei, recurgând însă nu la dogme, devoțiuni sau alte acte pioase, ci apelând la descoperirile venite dinspre domeniul psihologiei, pentru a optimiza, astfel, relația cu noi înșine și, desigur, relația filială cu „Dumnezeul cel adevărat”.
Stima de sine

Stima de sine

25,00 lei Pret
Cartea oferă o cheie de interpretare cu totul inedită și introduce cititorul în mecanismele complexe care stau la originea pierderii stimei de sine și acelea care favorizează recuperarea ei.
Dezvoltare Personală...

Dezvoltare Personală...

20,00 lei Pret

Bogdan Emilian Balașcă vede în dezvoltarea personală o datorie a fiecăruia față de propria persoană, iar volumul proaspăt publicat reprezintă o excelentă pledoarie pentru nașterea unui nou drept fundamental al omului: dreptul de a te cunoaște pe tine însuți. Pentru aceasta e nevoie de un traseu, ceea ce ne este propus în aceste pagini și care, în opinia autorului, reprezintă un „RMN” vital pentru conștiința umană.

Împlinirea Eului. (Doar) 3...

Împlinirea Eului. (Doar) 3...

20,00 lei Pret

După cum însuși autorul precizează, această nouă carte reprezintă continuarea volumului „Dezvoltare personală integrală. 7 pași psiho-spirituali”, apărut la editura noastră anul trecut. Dacă în volumul respectiv, Bogdan Emilian Balașcă propunea un traseu de dezvoltare personală compus din șapte pași pornind de la profeția lui Isaia („Iată, fecioara va zămisli și va naște un fiu și-i va pune numele Emanuel”), paginile de față reprezintă de fapt, finalitatea drumului parcurs în dezvoltarea personală a fiecăruia.

6 alte produse in aceeasi categorie: